Újabb infódömping a Battlefield 1 e-sport módjáról

Újabb infódömping a Battlefield 1 e-sport módjáról

Még több érdekesség derült ki az Incursions-ről.

Hatalmas a pörgés a Battlefield 1 körül, hiszen bejelentették, hogy érkezik a játék e-sport módja, hamarosan elindul az első magyar online versenye és nyakunkon az eddigi legnagyobb kiegészítője. A METRO munkatársai elkapták egy interjú erejéig a játék fejlesztőit, akik további érdekességeket árultak el a közelgő e-sport módról.


A srácok elmondásuk szerint a játékosokkal közösen szeretnék felépíteni és finomhangolni a Battlefield 1 Incursions módját, hogy szinte mindegyik gamer ki akarja majd próbálni és - persze hosszútávon - szeresse is. Nem fognak azonban semmit sem elkapkodni, hiszen olyan rendszert akarnak kialakítani, ami kiegyensúlyozott, kiválóan működik és örömteli pillanatokat ad a játékosoknak.

Bár sokak számára úgy tűnhet, hogy az új móddal a hardcore játékosokat veszik célba, a srácok kikötötték, hogy az Incursions-ben bárki megtalálhatja a maga számítását. Megfontolt lépésekben próbálnak haladni, aminek ékes példája, hogy a mostani zárt alfában egyelőre még megfelelően működő matchmaking system sincsen, mivel ezt jövő hónapban fogják élesíteni. Viszont addigra a rendszer figyelembe fogja venni a skillszintedet és úgy lesz kialakítva, hogy bármilyen szintű csapatnak megtalálja a megfelelő ellenfelet.


Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha van alfateszt PC-re, akkor konzolokra fog-e jönni hasonló lehetőség, amivel kapcsolatban pontos dátumot nem tudtak mondani, viszont az biztos, hogy lesz és már egy fejlettebb, csiszoltabb változatban teszik elérhetővé.

A mód ötlete egyébként - nem túl meglepő módon - magától a DICE- tól jött, akik a 2005-ös (!) Battlefield 2 óta dédelgetik a koncepciót. Úgy gondolják, hogy a mostani játék ugyan hatalmas játékteret biztosít a rajongóknak, hiszen azt csinálhatnak benne, amit csak szeretnének, viszont a kompetitív küzdelmek lebonyolításához, közvetítéséhez rendesen alakítani kell rajta, hogy a lehető legjobb lehessen.


Pontosan tudják, hogy elsőre furán veheti ki magát az 5v5 plusz jármű felállás, de szerintük a játék összes szakaszában hatásosan fog működni ez a koncepció. A járműveket egyébként azért építik bele a játékmódba, hogy még több taktikázás lehessen a játékosok között és többféle stratégiát agyalhassanak ki egymás ellen. 

Nem kisebb célt tűztek ki maguk elé a srácok, mint hogy olyan kompetitív élményt kínáljanak a játékosoknak, amilyet a World of Warcraft és a többi nagy MMO kínál. Őszintén bízunk benne, hogy sikerülni is fog nekik.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!