OWL hírek a nagyvilágból: Beszáll az OpTic és a FlyQuest is!

OWL hírek a nagyvilágból: Beszáll az OpTic és a FlyQuest is!

Továbbá az amerikai Comcast nagyvállalat megvásárolta a Philadelphiai helyszínt.

Viszonylag régen hallatott magáról az Overwatch League és a rajongók már kezdtek türelmetlenkedni az információk hiánya miatt. Legutóbb arról írtunk nektek, hogy a ligában szereplő csapatoknak új márkát kell kreálniuk és le kell mondaniuk az eddigi nevükről, ha lemaradtatok volna a cikkről, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Még tovább szorul a hurok az OWL-ben, a csapatok lemondhatnak saját nevükről

Aioween | 17/08/27 12:10 Eddig is voltak megkérdőjelezhető lépései az Activision- Blizzard párosnak az OW League kapcsán. A spotok ára is már elég elképesztő, hiszen aki részt szeretne venni majd az (elvileg) év végén induló ligában, annak nem kevesebb, mint 20 millió dollárt kell letennie az asztalra.

Tegnap éjjel azonban friss hírek érkeztek, amik ismét felrázták a közösséget. Az ESPN forrásai szerint, a Blizzard két 20 millió dollár értékű szerződést kötött és eladta a Hustoni és Philadelphiai helyszínek OWL jogait. Az üzlet nem csak a rekordösszegek miatt szenzáció, hanem a vásárlók neve miatt is. 

Huston jogait nem más, mint az Észak-Amerikai OpTic Gaming vásárolta meg, akik egyébként pár hónapja költöztek át Chicago-ból Texasba. A szervezet továbbá szeretné magát megvetni a jövőre szintén franchise rendszerben felépülő NA LCS-ben is. A vásárláshoz szükséges összeget a Texas Rangers baseball csapat egyik társtulajdonosa, a milliárdos Neil Leibman állta. Ha emlékeztek még, a baseball csapat neve felmerült már egy OWL spot vásárlásakor és a helyzet itt kezd el kicsit kínosan forró lenni. 

Körülbelül egy hónapja, a Team EnVyUs rekordnak számító, 35 millió dollár támogatást kapott a Texas Rangers vezérigazgatójától, Kenneth Hersh-től, és a szintén texasi Dallas-Austin OWL helyszín jogait vették meg.. Ezzel még nem is lenne gond, viszont aki jártas egy picit a tengerentúli e-sport szférában, az tudja, hogy az OpTic és EnVyUs között véres rivalizálás zajlik hosszú évek óta.
envy vs optic
A két szervezet rendszeresen fut össze a Call of Duty és Halo versenyeken és világbajnokságokon, szóval hosszú közös múltjuk van, örömmel és drámával kikövezve. 
Az OpTic egyébként nem rendelkezik még Overwatch csapattal, viszont a jelenleg is tartó draft időszak alatt szabad rablás van a piacon és bőven válogathatnak a jobbnál-jobb játékosok és csapatok között. Ha sikerül leszerződtetniük egy ütőképes alakulatot, igazi rangadókat tarthatnak majd az egy csillagos államban, a szurkolók legnagyobb örömére.

Rekord összegű üzletet kötött az EnVyUs

A texaxi Hersh Family Investments 35 millió dollárral támogatta meg a szervezetet.

A másik biztos helyszínt Philadelphiában a Philadelphia Flyers jégkorongcsapat tulajdonosa, Amerika második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója a Comcast Corporation vette meg. Csapatuk még ugyan nekik sincs, de egy ekkora tőkével és kapcsolati rendszerrel rendelkező vállalat nem fogja elaprózni a dolgot, szóval számíthatunk olyan szerződtetésekre mint Jay "sinatraa" Won esetében, akit nemrégen vett meg kilóra az NRG Gaming évi 150 ezer dolláros alapfizetésért. A fiatal játékos egyébként mivel nem töltötte be még az OWL által előírt életkor határt, az anyukája írta alá a szerződést. 

Természetesen itt még nincs vége, ugyanis az ESPN forrásai szerint, a Milwaukee Bucks kosárlabdacsapat társtulajdonosa Wesley Edens, aki nem mellesleg az LCS-ben szereplő FlyQuest tulajdonosai is egyben, pillanatnyilag is tárgyal a Blizzardal, a Chicagoi helyszín megvásárlásáról. A tintát még nem vitték fel a papírra, szóval az egyesség még igencsak megegyezés kérdése és a város is változhat még, viszont a szervezet mint friss belépő már biztosnak tűnik. Tulajdonképpen az mellékes is, milyen néven vásárolják be magukat, mivel a Blizzard szabályai szerint, minden csapatnak újra kell magát kreálnia és friss névvel nekiindulnia a ligának. 

Összességében egyébként egész jól halad a világ talán legnagyobb e-sport versenysorozat vállalkozása, mivel a kilenc (legyen 10, az EnVyUs-t már a játékosok is nyílt tényként kezelik - a szerk.) hivatalosan bejelentett helyszín és csapaton kívül, most ismét érkezett néhány új, mégis meghatározó és nem mellesleg nagyon sok pénzel rendelkező befektető és szervezet. A teljes lista, kiegészítve a csapatok neveivel egyébként így néz ki:

  • Los Angeles (Immortals)
  • San Francisco (NRG Gaming)
  • Miami (Misfits)
  • New York (LW Blue)
  • Boston 
  • Seoul (Lunatic Hai)
  • Shanghai (NetEase)
  • #2 Los Angeles 
  • London (Cloud 9)

A tárgyalás alatt álló, mégis szinte biztosnak mondható résztvevők:

  • Philadelphia (Comcast)
  • Houston (OpTic Gaming)
  • Dallas-Austin (EnVyUs)
  • Chicago (FlyQuest)

A meg nem erősített információk szerint, a Blizzard 14 csapattal szeretne indulni még idén, szóval egy résztvevő még hiányzik a sorból. A következő helyszínt őszintén szólva nem tudjuk megtippelni, van aki Európát és Dél-Ázsiát vizionálja, mások további USA helyszíneket jósolnak.  Az avatatlanok számára egyébként soknak tűnhet a tengerentúli helyszín, azonban a stúdió már hónapokkal ezelőtt kikötötte, hogy elsősorban az észak-amerikai és a nagy e-sport piacokra szeretne koncentrálni.
owl firs seven blizzard
Rajongói szempontból ez elég szerencsétlen lépésnek tűnhet, azonban ne feledjétek, hogy a ligában jelenleg olyan tulajdonosok vannak, akik más érdekeltségeik miatt hatalmas tömegeket tudnak megmozdítani. Ha a versenysorozat sikeres lesz, és a második szezontól tényleg globális száguldó cirkusszá növi ki magát, amit már esténként a televízióban is lehet nézni lehet tovább terjeszkedni a kevésbé jómódú piacok felé is. 

Zárószóként még szeretnénk kitérni magára az első szezonra, ami remélhetőleg hónapokon belül elstartol. A csapatok szerződése ugye azt is magába foglalja, hogy minden városnak saját arénával kell rendelkeznie majd a jövőben. Amíg ezeket a komplexumokat nem építik fel, a versenysorozatot a Blizzard hamarosan megnyíló Burbank-i stúdiójában, a Blizzard Arena-ban fogják megtartani, szóval a remélhetőleg hamarosan bejelentett játékoskereteket majd Kaliforniában fogjuk először játszani látni. A stúdió még nem erősítette meg a híreszteléseket a fent említett vásárlásokról, azonban ez már csak idő kérdése lehet.

Ti mit gondoltok? Sikeres lehet az Overwatch League, ekkora befektetőkkel a háta mögött?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!