A Rainbow Six: Siege még inkább e-sport akar lenni

A Rainbow Six: Siege még inkább e-sport akar lenni

A Ubisoft szeretné még több versennyel kiszolgálni a játék rajongóit és nagyon jó tervei vannak erre.

Több szempontból is igazi sikertörténet a Rainbow Six:Siege, hiszen nem elég, hogy világszerte több mint 25 millióan játszanak vele és számos szempontból jobb, mint a többi online lövölde, még Magyarországon is a legnépszerűbb játékok közé tartozik. És ha már ekkora a játékostömeg, akkor figyelembe kell venni azokat az embereket is, akik leginkább a kompetitív élményt keresik a játékban, ezért a Ubisoft bejelentette, hogy 2018 és 2020 között még inkább rá fog feküdni erre a vonalra.


Teljesen újragondolták ugyanis az eddig legnagyobb eseménynek számító Rainbow Six Pro League-t, így két szezonra bontják az egészet. Az első etap 2018. júniustól egészen novemberig fog tartani, míg a második pedig igén decembertől 2019 májusáig. A pénzdíjazás sem lesz csekély, hiszen a legjobb 8 csapat 275 000 dolláros nyereményen fog osztozni, ami forintban átszámolva laza 66 milliónak felel meg. 

Természetesen különböző régiókból érkeznek ide a csapatok, így Európa, Észak-Amerika, Ázsia és Latin-Amerika legjobb alakulatai kerülhetnek be a legjobbak közé. Az új két évados rendszer azt is magával hozza, hogy a csapatoknak lesz egy újabb esélyük, ha esetleg az első próbálkozásuk valamilyen okból kifolyólag félresiklana. 


További jó hír, hogy nem maradunk Major versenyek nélkül sem, amiből évi kettő is lesz, és az adott szezon 16 legjobb csapatát láthatjuk majd megmérkőzni egymással. És ha ez még nem lenne elég, akkor ugyancsak két szezonnal jön a vállalkozó kedvűeknek szóló Challenger League, aminek első köre szeptemberben, a másik pedig jövő márciusban veszi kezdetét. Ha pedig szeretnétek részt venni valamelyik online bajnokságban, akkor ezt majd még több alkalommal is megtehetitek. 

Összességében elmondhatjuk, hogy egyre jobb irányt vesz a Rainbow Six e-sport vonala, amihez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a Blizzard féle Overwatch League sikerét látva a Ubisoft is erőre kapott. Reméljük, hogy ez minél tovább és egyre nagyobb volumenben fog zajlani és előbb-utóbb olyan magyar csapatok is lesznek, akikért kitörő lelkesedéssel tudunk majd drukkolni. Ránk férne.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!