Öt csapat, akik nagyon hiányozni fognak a Six Invitationalról

Öt csapat, akik nagyon hiányozni fognak a Six Invitationalról

Jövő héten, azaz Február 11-17-én rendezik meg a Six Invitationalt, az R6 történelmének legnagyobb világeseményét, de sajnos ezúttal is maradtak le nagyobb csapatok, akik nem vehetnek részt a kupán.

5. Orgless

Az ötödik helyen az előző szezon egyik legnagyobb meglepetéscsapata, az exNoble foglal helyet. A csapat a legutóbb a 7. helyen tudott végezni NA Pro League sorozatában, megelőzve ezzel a sokkal nagyobb nevekből álló Obey Alliance-t. A szezon végeztével novemberben két átigazolás is történt: távozott tőlük zz és breezy, helyükre a maguk szerepkörében a régió legjobbjai közé sorolt Bryan és MahMan érkezett. A Dreamhack Montrealon még a régi csapattal negyeddöntős helyezést értek el, így utolsó esélyük az észak-amerikai selejtezősorozat volt, ahol be is tudtak kerülni a döntőbe az SSG ellen. Az alsó-ágról érkező Orgless egy végtelenül izgalmas és kiélezett BO3 során maradt alul az „űrhajósokkal” szemben(5-7, 8-6, 5-7). Talán többek között ennek a kudarcnak is tudható be, hogy MahMan féltávnál elhagyta a csapatot, amely egyébként idén is osztályozós 7. helyen áll az NA Pro League-jében. 


4. Xtreme Video Esport

A soron következő francia együttes jelenleg talán Európa legkétesebben megítélhető csapata. A szervezetet 5 ex Pro League játékos alkotja: Liven, Voy, Renshiro, Joghurtzz, Falko. Utóbbi három játékos pedig világbajnoknak is mondhatja magát, Voy és Falko kivételével Deamhacket is tudtak nyerni. Rengeteg rutinjuk van, és nagyon összeszokottak, ugyanis az elmúlt 3 évben többször is játszottak együtt, rövidebb-hosszabb ideig. Joghurtzz, majd Renshiro és Liven Milleniumból való kirúgásával, majd annak megszűnésével jöhetett létre ez a ötös, mely nevek alapján talán Európa TOP5-jének is számíthatna. Természetesen indultak a Six Invitational selejtező sorozatán (többek közt a RIFT ellen is játszva), ahol az ENCE szétverésével kezdődő menetelésüket felső ágon az Empire, alsón honfitársaik, a Vitality állította meg. A jövőre nézve biztosak vagyunk benne, hogy bejutnak a Challenger League-be, ahol azonnal a Pro League-be való feljutás egyik legfőbb esélyesévé fognak válni.

3. ENCE

Ha a múltra és a szurkolótábor nagyságára tekintünk, talán az ENCE kéne az első helyre, de a jelen helyzet alapján mindössze a dobogó legalsó fokára állhatnak. A szintén világbajnok Willkey, Bounssi, SHA77E trió mellett Gomfi és SlebbeN alkotják a „nemzeti” finn org, az ENCE Siege tagozatát. Pro League győzelmük után fél évvel kiestek a Challenger League-be, majd távozott a csapattól KANTO és pannari. Az eredeti finn ötöst megtörve a belga Gomfival, majd a magyar blas-sal végül vissza tudtak kerülni az európai első osztályba. A csapat az Invitational selejtezőjén meglepően könnyedén roppant össze, először az Xtreme, majd a PACT ellen szenvedtek kettős vereséget, így nekik a torna már az első napon véget ért. Az Európai Pro League-ben jelen pillanatban a negyedik helyen állnak, így számukra elérhető közelségben van a IX. PL Finals, hogy több, mint egy év után vehessenek ismét részt Major LAN eseményen.

Itt még a világbajnok finn ötös pózol Sao Paulo-ban

2. Team Secret

Az angol-francia csapat nagyjából attól a pillanattól kezdve lett elátkozva, hogy a gigaorg felkarolta őket. A meepY, Lacky, LeonGids, sTiZze, Elmezje ötös a Challenger League legdominánsabbjának bizonyult 3 szezonnal ezelőtt, amit fölényesen meg is nyertek. Az ekkor még org nélkül álló csapat az Európai első osztályban is brutálisan bekezdett, a jelenlegi G2-val karöltve uralták a mezőnyt, azonban zsebpénzből utaztak el a valenciai Dreamhack-re, és aztán meg is nyerték azt. Ezek után érkezett a brit org megkeresése, melynek színeiben a még kiváló formában lévő csapat a Paris Major-ön harmadik helyezést tudott elérni, aztán az európai Pro Legaue visszavágós szakaszában 7 meccsen 10 pontot szereztek, –és így négy pontos előnyből bukták el a Rio-i LAN-t érő második helyet. Akkoriban átkozhatták a formájukat, de jelen pillanatban talán a fél karukat is odaadnák az akkoris helyzésért, ugyanis az Ivitational selejtezőjében előbb a Lestream, aztán a jelenleg tier3-mas forZe verte meg őket, –és ha ez nem lenne elég, a Pro League-ben pedig 3 árva ponttal az utolsó helyen állnak.

A dreamhack, melyet még saját költségből álltak, és amely után felkarolta őket a Team Secret.

1.Dark Zero

A legendák. A profi R6 alapkövetei. A gárda, melynek tagja a játék talán legnagyobb mémere, és a csapat, melynek saját szereplése válik lassan a játék profi világának legnagyobb mémjévé. A csapat, melynek egy Major LAN felérne a csúcsra jutással, különösen Sziszüphosz számára (az egyetlen Pro League együttes NA-ben, akiknek még a US Natinonsre se sikerült kvalifikálniuk magukat.). A csapat, mely talán már soha nem fog nyerni semmit, hiába adottak számukra folyamatosan a legjobb lehetőségek. Nemrég az SK Gaming orgjához tartoztak, majd aztán innen igazolta le őket a Dark Zero. Ez a szervezet talán leggazdagabb a Siege-ben, és a legjobb feltételeket kínálják szeretett Nyx-Pojoman-Jarvis-Hotancold-Mint ötösünk számára, –mint például egy saját gaming ház felszerelve modern technológiával, konditeremmel vagy akár egy saját golf pályával. A csapathoz már a tavalyi szezonban eligazolt az NA legjobb coachának tartott BKN, mellé sikerült leigazolni egy második coachnak BC-t, az EG legendáját. A csapat az előző szezon utolsó fordulójában bukta el a Rogue-gal szemben a LAN spot-ját és végzett a harmadik helyen; idén ugyancsak a holtversenyben második helyet erősítik a Reciprocity-vel szemben. Az Invitational selejtezőjében a már megszokott módon alsóbb osztályból érkező Disrupt Gaming, majd az Excelerate Gaming jelentette számukra a végállomást. Azóta csak élnek az általuk és rajongótáboruk által egyre csak hajtogatott mondattal: „Majd legközelebb…”

Futottak még: Chaos, Team Vitality, Supremacy, Rise Nation, Excelerate Gaming, Pain Gaming, Black Dragons, Aerowolf, FAV Gaming.

A Six Invitational-t február 11. és 17. között rendezik, a versenyről természetesen magyar nyelvű közvetítés is lesz, méghozzá a Rainbow6HU csatornán.

Ne felejtsétek: A 15-17-i szakaszban ajándék charmokat is bezsebelhettek a közvetítés nézésével ;)

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!