Alakulnak az Apex Legends csapatok, Amerika egyik legnagyobb szervezete is beszállt

Alakulnak az Apex Legends csapatok, Amerika egyik legnagyobb szervezete is beszállt

Egyre többen látják meg a lehetőséget a még bőven kiépülés alatt álló játékban.

Az Apex Legends két hónappal ezelőtt brutális rajttal indult el világhódító útjára, gyakorlatilag hetente döntötte az új rekordot a Respawn gyermeke, alig egy hónap alatt már 50 millió regisztrált felhasználóval rendelkezett. Erre a robbanásszerű növekedésre természetesen nemcsak a casual játékosok, hanem a különféle e-sport csapatok is felfigyeltek, és hamar belekezdtek a rosterek összeállításába. Magyarországon is igen hamar megalakultak az első gárdák, például a Team Plague jóvoltából.

Ez a vonal pedig a jövőben csak erősödni fog, ahogy növekszik a játék úgy fog bővülni azok száma is, akik csapatot alapítanak. Nemzetközi fronton legutóbb a Cloud9 igazolt le négy játékost, akiknek egy rövid bemutatkozó videót is összeállítottak. (Nem, Sneaky marad a LoL-nál, ő csak egy kis hype-ot generál a videóban. - a szerk.)

Ám nem feledkezhetünk el a Gen.G-ről sem, ők még a hónap elején jelentették be a játékosaikat.

Ha a játék továbbra is tud tartani egy egészséges növekedési sebességet -amire minden esély adott- akkor hamarosan egy komolyabb e-sport ipar is épülhet köré. A Fortnite ezt az utat már bejárta, ahogy a játék nőtt, sorra alakultak a profi csapatok, majd amikor a fejlesztők úgy érezték, hogy eljött az ideje, akkor elkezdték letenni a játék e-sportjának alapköveit, például azzal a bejelentéssel, hogy az első szezonra 100 millió dollárt fordítanak.

Természetesen az Apex Legends ettől még messze van, hiszen egyelőre még mutatóba se létezik benne custom mód, de idővel eljuthatunk ide is. Ha a közösség versenyeket akar, akkor meg fogják kapni, egy multiplayer játék hosszútávú reklámozásának és fenntartásának egyik legjobb módja ugyanis az e-sport részleg kiépítése.

Ha pedig már e-sport, a holnapi napon, tehát március 23-án érkezik a GLL Apex Fragathon, ami egy 500 dollár összdíjazású esemény, ha szeretnétek egy kis tétet vinni a darálásba, akkor itt a remek alkalom.

Továbbá jövőhéten Apex Legends Twitch Rivals is lesz, melyről egyelőre nagyon keveset tudni, az viszont biztos, hogy a TwitchCon Europe része lesz. Reméljük néhány magyar játékosnak is szurkolhatunk majd az eseményen.

Ti láttok arra esélyt, hogy egyszer meghatározó e-sport játék legyen az Apexből?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!