Bant kapott Twitch-en egy Apex cosplayer, miután befestette az arcát a Lifeline szettjéhez

Apex Legends - Karupups egy Lifeline cosplay-t készített élőadásban, majd az arcfestése miatt rasszista tartalomra hivatkozva a Twitch 30 napra kitiltotta őt.

A Twitch újfent egy kirívó tiltással "ajándékozta meg" a közösségét, a litván cosplayer, Karina ‘Karupups’ Martsinkevich nemrég 30 napos tiltást kapott a platformtól, miután élőadásban sminkelte át magát Lifeline bőrébe.

A tiltás oka egészen pontosan "egy ember, vagy embercsoport elleni gyűlöletkeltés" volt, amit azután kapott Karupups, hogy adását számos ember jelentette. Többen is felkapták a témát, egy másik cosplayer, kay bear is beleállt Karupups képébe és adásába.

"Néhány ember nem érti meg, hogy miért rossz dolog befesteni a bőrödet. A fekete lét nem egy olyan dolog, amit bármikor magadra ölthetsz. A nap végén egyszerűen lemosod magadról, és soha nem kell azzal foglalkoznod, amin a valódi színes bőrű emberek mennek át..."

Kay bear készítette egyébként azt a Lifeline cosplay-t, ami azóta bejárta a világot.

Az esetet természetesen Karupups sem hagyta szó nélkül:

"Ez csak egy kép volt, semmi több. Rengeteg embert érdekelt, hogy hogyan festettem be a hajamat, hogyan sminkeltem ki magam. Érdeklődtek. Nagyon sokan azok közül, akik jelentettek engem még Discordon is írtak, hogy jön a ban, tettünk érte..."


A Twitch mostanában eszméletlenül rákapott azon felhasználók tiltására, akik tevékenysége bármilyen formában is összehozható a rasszizmussal, az Overwatch körökben mozgó Fareeha is egyetlen mondatért kapott büntetést még februárban.

De ott van Deadmau5 esete is, aki szintén február közepén repült a Twitch-ről.

Jól látható, hogy a platform egyre szigorúbban veszi a különféle megnyilvánulásokat, amire helyenként értelemszerűen szükség is van, ám arról lehetne vitatkozni, hogy Karupups büntetése mennyire jogos.

Mit gondoltok, valóban rasszista dolog egy más bőrszínnel rendelkező karakterré festeni magad?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

  

Kövess Minket!