Hirdetés

Bannolná a loot boxokat egy amerikai szenátor

Betiltaná a loot boxokat és a pay-to-win mikrotranzakciókat egy amerikai szenátor!

Hirdetés

Már be is mutatta az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa előtt Josh Hawley szenátor a javaslatát, ami betiltaná a loot boxokat és a pay-to-win mikrotranzakciókat minden olyan játék esetében, amit 18 éven aluliaknak készítettek.

A speciális gyermekvédelmi törvény alapjául a COPPA szolgálna, ami egy gyermekek online személyes biztonságáról szóló törvény. Ez a COPPA határozza meg, hogy milyen játékok azok, amiknek a célcsoportja a 18 éven aluli korosztály. Figyelembe veszi a szabályozás a játék tematikáját, képi világát és más indikátorokat, amik alapján el lehet dönteni, hogy a Hawley által benyújtott javaslat vonatkozik-e rá. A másik fontos tényező, hogy kifejezetten azokra a játékokra irányul a szenátor javaslata, amiknek a fejlesztői szándékosan próbálnak minél nagyobb tömegeket bevonzani a játékon belüli plusz pénzköltésre, azaz a mikrotranzakciókba.

Ennek a két faktornak nem kell együtt jelen lennie, ezért lehetséges, hogy a Call of Duty hiába készült felnőtteknek, ha mikrotranzakciós modell miatt támadhatóvá válna a törvény által. Az Activison játékán kívül a FIFA, Overwatch, Apex Legends, de még a Fortnite is a, Save the World mód miatt betiltható lenne Hawley szerint.

"A közösségi média és a videojátékok a felhasználók függőségéből lakmároznak és elvonják gyermekeink figyelmét a való világról és csak a profitot tartják szem előtt, miközben a megszállottságba hajszolnak. Nem számít, hogy az üzleti modellek előrelendítik a technológiai ipart, egy dolog biztos: nincs bocsánat arra, hogy a kihasználják ezekkel a gyakorlatokkal a gyerekeket."

A loot boxok és mikrotranzakciók már nem először kerülnek a támadók célkeresztjébe, elég csak arra gondolni, hogy idén Belgiumban betiltották a FIFA pontok vásárlását. A szenátor javaslatára reagált az Entertainment Software Association, ami közleményében megjegyezte, hogy több nagy országban nem minősül szerencsejátéknak a loot boxok rendszere, sőt egyre könnyebb kordában tartani ezeknek a tartalmaknak a felelőtlen vásárlását, mivel a szülőknek mindent megadnak, hogy felügyeljék gyermekük tevékenységeit.

Hawley javaslatáról nem adott ki közleményt egyelőre az Activison. Várhatóan hónapokig várni kell még, hogy döntés szülessen az ügyben, de az biztos, hogy ilyen volumenű támadásra még nem volt példa a loot boxok és p2w mikrotranzakciók világában.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Yoschag 1 éve
  én már lassan úgy vagyok vele, hogy "******-at a gyerekekbe". minden egyes ***ség ami arról szól, hogy XY be van csinálva olyan dolgoktól, amiről halvány lila gőze sincs, akkor jön ez a idétlen kifogás, hogy "a gyerekekért". Ha annyira fontos a gyerek, talán normális munkabéreket kell adni, hogy a szülők otthon tudjanak lenni avval a csöpp kis szenttel, vagy ki lehet építeni egy normális családsegítő rendszert, mert a gyerek játékfüggősége az tünet, nem a probléma maga. Ha valaki hagyja h, a gyerek 12001204231 órát játsszon felügyelet nélkül őrjöngve, a nem az életkorának szóló játékkal, odaadva a bankkártyát az baromira nem a játékhibája, hanem a szülőké. Én értem hogy az egész lootbox rendszer egy manipulatív sz*r, de azért ne legyen már az egyén és a szülő felelőssége kihagyva ebből az egészből. Ugyan ez a helyzet a "családbarát content-tel".
  0 0 Válasz
 • nagyonjo33 1 éve
  Nem hinném hogy amerikában ez megtudna valósulni kivéve ha valami nagy vállalatnak az a lobbiérdeke hogy megszünjön a lootbox... amit nem tudok elképzelni mert maguk a nagyválalatok alkalmaznak lootboxokat :P a másik dolog ami miatt ez elképzelhetetlen amerikában, azaz hogy minden héten van iskolai lövöldözés mégsem tiltják be a fegyvereket nem hinném hogy játékokat betiltanák mert káros a gyerekekre :P a harmadik dolog ami miatt nem fog megvalósulni hogy az amerikai kulturában ha az állam meg akar tiltani valamit (legyen az bármi) az már szocialista-kommunista-Istenkáromló cselekedet hogy kontrollálni akarja az emberek szabadságát.
  0 0 Válasz
 • Secunder 1 éve
  2011-ben sikerült végigvinni azt hogy ne játszassanak az USÁ-ban online pokert az emberek, szóval simán végig vihetik ezt is, nincs olyan hogy ne tilthatna bármit is állam. Yoschag az hogy mi köze ennek a munkabérekhez, pont azok tolnak be sok pénzt ilyenekbe, akiknek gazdagok a szüleik, mert limit nélkül vesznek minden szart...
  0 0 Válasz
  • Yoschag 1 éve Secunder
   olyan szinten van köze, hogy ha gyerek és családvédelmi intézkedéseket akarnak hozni (bárhol a földön) akkor azt nagyon máshol kell kezdeni nem a lootboxoknál, mert ugye minden gyereket védenek azáltal, hogy nincs lootbox. Sajnos nem csak gazdagéknál probléma a gyerek játékokra költött pénz mennyisége.
   0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?