Teljessé vált a 30 millió dolláros Fortnite World Cup döntő mezőnye

Teljessé vált a 30 millió dolláros Fortnite World Cup döntő mezőnye

Tíz hétnyi kvalifikációs küzdelem után 99 Solo játékos és 49 Duo jutott be a New York-i döntőbe.

2019 a Fortnite e-sport számára egy nagyon fontos év, ugyanis az Epic Games elindította a skill alapú open versenyeket, ami azt jelenti, hogy a világ bármely tájáról, a világ bármelyik játékosa egy szempillantás alatt sztár lehet, hogyha olyat tud rakni, amitől az egész közösségnek leesik az álla. Az online megrendezett nyílt kvalifikációs kupák nagyszerű lehetőséget jelentenek mindenkinek, valódi karrierek épülhetnek fel néhány remek mérkőzésből, és természetesen príma szórakozást jelentenek a nézőknek.

Ha nem tudod, hogy hogyan is épült fel a Fortnite World Cup selejtező időszaka, EBBŐL a cikkünkből minden szükséges információt megtudhatsz.

A Fortnite World Cup tíz hétnyi selejtezője most pénteken véget ért, és bár magyar játékos nem jutott ki New Yorkba, panaszra nem lehet okunk, elképesztő eredményeket értek el így is a srácaink.

A tizedik hét végeztével viszont ismertté vált az összes résztvevő játékos, összesen 99 Solo játékos és 49 Duo szállhat fel a World Cup repülő buszára. Íme a lista:

Week 1 - Solo


Ha aktívan követed a kompetitív Fortnite eseményeit, ennek ellenére mégis egy csomó név egyáltalán nem ismerős számodra, akkor ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül, nagyon sok játékos egyszerűen a földből nőtt ki. Egészen a Winter Royale-ig az Epic Games csakis meghíváson alapuló versenyeket szervezett, ahova rendszerint a nagy nézettségű streamereket hívták meg, a tudás alapú események igazán 2019 tavaszán indultak be, tehát mondhatjuk, hogy ez volt a Fortnite igazi tehetség kutatója. Stompy nevét azonban mindenképp érdemes megjegyezni, róla a későbbiekben még lesz szó.

Week 2 - Duo


Stompy és Tschiiinken rövidre zárták a kvalifikációjukat, a week 2-es eredményükkel Stompy már a legelső alkalmakkal bebiztosította magának a New York-i spotokat.

Week 3 - Solo


A harmadik hét olyan formán emlékezetes volt, hogy Tfue itt harcolt ki magának egy Solo spotot New Yorkba, no meg persze Eragonist is ezen a héten hozott össze egy 12. helyezést a szombati elődöntő során.

Week 4 - Duo


A negyedik héten nagy meglepetések nem érték a közösséget, egy helyet szerzett magának Zayt és Saf is, akik két hónappal korábban még az ESL Katowice Royale versenyén emelhették magasba a győzelmi trófeát, ráadásul nem is kis fölénnyel.

Week 5 - Solo


Az ötödik hét vízválasztó volt a többihez képest, ekkor ugyanis az Epic Games egyetlen nappal a forduló kezdete előtt egy bug miatt kivette az összes járművet, így a Ballert is. Ez odavezetett, hogy rengeteg játékos taktikája felborult, voltak azonban olyanok is, akik nagyon örültek ennek a lépésnek.

Week 6 - Duo


A hatodik hét mondhatni a Solary játékosok időszaka volt, hiszen két duojuk is szerzett magának egy-egy spotot, Kinstaar igazán megérdemelte, többször is nagyon közel volt már a kvalifikációs helyezéshez. A svájci játékos elmondta, hogy társával nagyon örültek a Ballerek nélküli mérkőzéseknek, érezték, hogy most sikerülni fog a kvalifikáció.

Week 7 - Solo


A következő héthez érve Kinstaar Soloban is bejutott, de követte őt Reverse2k is, aki nemrég lépte át Twitch-en a 200 ezer követőt.

Week 8 - Duo


A nyolcadik hét egy komolyabb balhénak adott helyet, ugyanis code ronaldo és XXIF egy rövid büntetést követően ismét kvalifikálta magát az eseményre. A probléma az, hogy a kötelező szünetet XXIF bizonyított teamingelés miatt kapta, ám mivel az Epic Games csak két hétre tiltotta el, így hamar újrapróbálkozhatott, a nyolcadik héten pedig meg is lett az eredménye. A kompetitív közösség nagyon nem örült ennek, ám úgy fest, hogy az Epic Games ezúttal nem állapított meg csalást.

Week 9 - Solo


A kilencedik hét nagyobb pénzdíjazással érkezett, a week 9 és week 10 nyereményalapját ugyanis 1 millió dollárról 2 millióra emelte az Epic Games.

Week 10 - Duo


A tizedik héten még sikeresen befért a kvalifikáltak közé a TSM egyik duoja, illetve Skite és Vato is, akik világszerte elég ismert és elismert játékosok. 

Fentebb említettem, hogy Stompy nevét jegyezzétek meg, mert később még lesz róla szó. A selejtezők egyik legvitatottabb jelensége az volt, hogy jó döntés volt-e az Epic Games-től hagyni, hogy a már kvalifikált játékosok az összes többi selejtezőn is elinduljanak, sok játékost ugyanis olyan ellenfél ölt meg, aki a korábbi hetek során már kvalifikálta magát az eseményre. Stompy egészen pontosan tízből hét alkalommal olyan helyezést ért, amellyel kijutott New Yorkba.

Persze nem ő az egyetlen, számos induló tudott duplázni, triplázni vagy még nagyobb ismétlést elérni, volt olyan hét, amikor a tabella élvonala csupa olyan játékosból állt, akik már korábbi heteknél megszerezték a maguk spotját.

Bárhogyan is, az indulók listája most már mondhatni fix, esetleg akkor változhat a dolog, ha valaki bármilyen okból kifolyólag nem tud elmenni, de bizony nagyon komoly indok kell ahhoz, hogy valaki ne jelenjen meg egy 30 millió dolláros döntőn. Az esemény július 26. és 28. között kerül megrendezésre, ám ne aggódjatok, addig is lesznek versenyek, amint az Epic Games visszajön a nyári szabadságából, már robbantanak is nekünk egy Trios kupát.

A te kedvenc játékosod kijutott a New York-i döntőbe?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!