Készen áll a VALORANT a megjelenésre? - A Riot válaszol

Készen áll a VALORANT a megjelenésre? - A Riot válaszol

Meglepően korai időpontra került a VALORANT megjelenése, pedig még van jó pár hiba, ami a játékosoknak nehézséget okoz.

Csütörtökön a Riot Games bejelentette, hogy a VALORANT closed bétája május 28-án véget ér, a játék elmegy egy pár napos szünetre, majd június 2-án maximális erőbedobással, teljes értékű játékként megjelenik. Mindenkit meglepett ez a korai dátum, hiszen a közösség úgy látja, hogy lenne még mit csiszolni a játékon, de hogy látja a helyzetet a Riot? A projekt két vezetője, Anna Donlon és Joe Ziegler válaszolnak.

A Vanguard készen áll?

A legnagyobb fennforgást a béta során egyértelműen a Vanguard körül kialakult problémák okozták, a Kernel-szintű hozzáférés megemésztéséhez kellett pár hét a közösség részéről, majd amikor ez megtörtént, akkor nem sokat segített a helyzeten, hogy a program elkezdte letiltani a játékosok egyéb segédprogramjait. Az viszont kétségtelen, hogy a Riot hamar lépett, a Vanguardot most már a tálcán kikapcsolhatjuk, valamint néhány nap alatt összeraktak egy hotfix frissítést, ami a legtöbb letiltott programot feloldotta, illetve továbbra is dolgoznak azon az 1-2 kivételen, amelyekkel nem tudott még megbarátkozni a Vanguard. Anna Donlon és Joe Zeigler hozzátették, hogy mivel a Vanguard a Riot saját technológiája, alkotása, így sokkal jobban tudják azt fejleszteni, alakítani, ezáltal a játékosoknak is pontosabb képet adhatnak majd a folyamatokról.

Az igazi kérdés viszont az, hogy mennyire hatékony? Meg tudta állítani a csalókat a béta során? A fejlesztők erre igennel és egyszerre nemmel válaszoltak. A closed béta során a csapat sok újdonságot tanult a csalásokról, viszont a Vanguard nem üzemelt 100%-on, az auto-ban funkciója ki volt kapcsolva. Minden játékos, akit kitiltottak manuális úton repült, viszont ez a folyamat sokat segített a csalások beazonosításában, a launch-nál pedig sokkal agresszívabban lépnek majd fel a csalókkal szemben immáron az auto-bant is használva.

A VALORANT valószínűleg sosem lesz csaló mentes, de azon vannak, hogy minél kevesebb legyen.

Készen állnak a toxikus viselkedés kezelésére?

A Riot tudja, hogy az emberek online zaklatás, toxikus viselkedés nélküli környezetben szeretnének játszani, ehhez pedig a következő eszközöket élesítik az indulásnál:

  • Tisztán meghatározott viselkedési elvárások a játékosok irányába
  • Automatikus chat ellenőrzés
  • Automatikus report ellenőrzés
  • 72 órás chat eltiltás a nem megfelelő viselkedés miatt
  • 72 órás voice chat eltiltás a nem megfelelő viselkedés miatt

A fejlesztők külön kiemelték, hogy várják a játékosok további visszajelzését, így közösen építhetik ki a VALORANT közösség tisztán tartását segítő opciókat.

A szerverek készen állnak?

Itt értelemszerűen a játék alappillérjeiről beszélünk, lehet bármilyen alacsony a peeker's advantage, lehet bármennyire profi a Vanguard, hogyha a szerverek nem üzemelnek megfelelően. Anna és Joe elmondták, hogy előfordultak olyan esetek, hogy a hálózati szolgáltatók rossz adatközpontba irányították a játékosokat, így fordulhatott elő, hogy német játékosok a török régióban játszottak, ez pedig értelemszerűen magasabb pinget eredményezett nekik. Folyamatosan vizsgálják a Riot Direct funkcióit, a közeljövőben pedig újabb szervereket helyeznek üzembe Varsóban, Madridban, Londonban, Atlantában és Dallasban. Kolumbia, Argentína és Kelet-Euróba bővítése szintén tervben van. A jövőben Vietnam, India és a Közel-Kelet is kapnak majd szervereket, egyelőre viszont a SEA és EU szerverekre irányítják őket, ami nekik természetesen jóval magasabb pinget jelent.

A játék készen áll?

A Riot sokat tanult a béta során a balance-ról. Ki tudják szűrni az egyensúlybeli problémákat, illetve megvan az irány, hogy hogyan kell gondolkodniuk a jövő balance változtatásairól. Megtanulták behatárolni az elfogadható megmozdulásokat és kiszűrni a kevésbé azokat. Mikor számít egy akció engedélyezett megmozdulásnak, és mikor bug, glitch kihasználásnak. A játékosok gondolkodása rengeteget segített ebben, hiszen számos kreatív képesség kombót, illetve a legnagyobb, pixel szintű pontosságot igénylő akciókat villantott a közösség. A fejlesztőcsapat megtanulta azt is, hogy hogyan reagáljanak le gyorsan olyan helyzeteket, amik a játék kompetitív integritását veszélyeztetik.

Az új tartalmakból is feltankoltak már, az illetékes csapat már a játék következő hónapjain dolgozik. Ez új ügynököket, új pályákat, és új skineket is magába foglal. Ennél több információt nem árultak el, de sok újdonság érkezik majd.

Ez volt tehát a Riot elemző blogja. Az kétségtelen, hogy április 7. óta rengeteget fejlődött a játék, viszont továbbra is akadnak elég frusztráló problémák, például az indokolatlan FPS dropok. Reméljük, hogy a megjelenést elhozó frissítéssel minél több ilyen probléma a helyére kerül.

Te készen állsz a játék megjelenésére?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!