Apex Legends: Átnevezik Wattson új skinjét, mert a közösség szerint sértő volt

Elnézést kért a Respawn Entertainment a névválasztásért, az élő szerverekre új néven érkezik Wattson következő skinje.

Kisebb botrány robbant ki az Apex Legends közösségén belül, amikor a Respawn Entertainment bejelentette, hogy Wattson következő hőskinézetének a "Charged Conquistador" nevet adják majd. A felháborodást kiváltó névre gyorsan reagált a fejlesztő, természetesen átnevezik a skint.

Miért problémás a "Charged Conquistador" elnevezés?

Wattson új kozmetikai tartalma felruházza a karaktert egy tarajos sisakkal (morion), valamint egy teljes páncélzattal. Ezeket a tárgyakat a spanyol és portugál hódítók viselték, akik vérrel és tűzzel vetették bele magukat az újkori gyarmatosításba. A "Charged Conquistador", magyarul nagyjából annyit tesz, hogy "Rohamozó hódító", amivel nagyon nem értenek egyet a közösség tagjai. Összekötötték Wattson új skinjét az amerikai kontinens 16. századi meghódításával, ami egy véres időszaka volt a történelemnek. Az őslakosok teljesen kiszolgáltatottak voltak a felszerelt és kegyetlen hódítókkal szemben, akik halált, rabszolgaságot és káoszt hoztak magukkal.

A Respawn elnézést kért, teljesen véletlenszerűen választották ki a nevet, amit bármikor lecserélhetnek. Ezt minél hamarabb megteszik, hogy ne érhesse őket kritika emiatt a továbbiakban. Érdekesség, hogy nem ez az első alkalom, amikor a fejlesztés során szerencsétlenül választanak meg egy kifejezést az Apex Legends karaktereivel kapcsolatban. Caustic "gutter rat" inzultálását Cryptóra ki kellett szedni a játékból, mivel a "rat" kifejezést az ázsiaiakra használták sértésként a második világháborúban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!