Hirdetés

Apex Legends: Átnevezik Wattson új skinjét, mert a közösség szerint sértő volt

Elnézést kért a Respawn Entertainment a névválasztásért, az élő szerverekre új néven érkezik Wattson következő skinje.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Scheff Konyhája

Scheff Konyhája: World of Tanks

Hirdetés

Kisebb botrány robbant ki az Apex Legends közösségén belül, amikor a Respawn Entertainment bejelentette, hogy Wattson következő hőskinézetének a "Charged Conquistador" nevet adják majd. A felháborodást kiváltó névre gyorsan reagált a fejlesztő, természetesen átnevezik a skint.

Miért problémás a "Charged Conquistador" elnevezés?

Wattson új kozmetikai tartalma felruházza a karaktert egy tarajos sisakkal (morion), valamint egy teljes páncélzattal. Ezeket a tárgyakat a spanyol és portugál hódítók viselték, akik vérrel és tűzzel vetették bele magukat az újkori gyarmatosításba. A "Charged Conquistador", magyarul nagyjából annyit tesz, hogy "Rohamozó hódító", amivel nagyon nem értenek egyet a közösség tagjai. Összekötötték Wattson új skinjét az amerikai kontinens 16. századi meghódításával, ami egy véres időszaka volt a történelemnek. Az őslakosok teljesen kiszolgáltatottak voltak a felszerelt és kegyetlen hódítókkal szemben, akik halált, rabszolgaságot és káoszt hoztak magukkal.

A Respawn elnézést kért, teljesen véletlenszerűen választották ki a nevet, amit bármikor lecserélhetnek. Ezt minél hamarabb megteszik, hogy ne érhesse őket kritika emiatt a továbbiakban. Érdekesség, hogy nem ez az első alkalom, amikor a fejlesztés során szerencsétlenül választanak meg egy kifejezést az Apex Legends karaktereivel kapcsolatban. Caustic "gutter rat" inzultálását Cryptóra ki kellett szedni a játékból, mivel a "rat" kifejezést az ázsiaiakra használták sértésként a második világháborúban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
7 db hozzászólás
 • Vesilevi 6 hónapja
  Értem azt hogy legyünk mindenkivel korrektek meg együtt érzőek, de ennyire már ne legyünk kötözködők. Mert ez után már semmilyen vicc se kritikát nem lehet mondani nyugodtan mert rám mondják hogy nem tisztelem a majákat, mert leróhantak őket a spanyolok 500 évvel ezelőtt! De a mai problémákról senki nem beszél. Pl az uj gurok kik Kínába konkrétan koncentrációs táborba vannnak zárva. Csak erről nem beszélünk mert az kit érdekel és fogunk kinától hogy nem kapunk videókartyat és ujkonzolt.
  0 0 Válasz
 • Savant 6 hónapja
  ROHAMOZÓ... MAXIMUM 'FELTÖLTÖTT' TE FOGYATÉKOS.
  0 0 Válasz
  • Paiku 6 hónapja Savant
   Ha nem tudsz angolul, akkor miért szólsz bele?
   0 0 Válasz
   • Savant 5 hónapja Paiku
    Na meseld el akkor hogy a karakter tematikajahoz hogyan kapcsolodik a rohamozo te agyoniskolazott
    0 0 Válasz
   • Savant 5 hónapja Paiku
    Es akkor en nem tudok angolul? Vagy ami angolul mult ido az magyarul folyamatos jelen? Meg ha a jelentessel melle is lottek, te vagy a hab a tortan, a magyar bohoc
    0 0 Válasz
 • KiStAsIdAnI 6 hónapja
  OGG
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés