18

Elmúltál már 18 éves?


/
daM: Furcsa volt belegondolni, hogy bejutottunk, el sem jutott az agyunkig, hogy tényleg  sikerült

daM: Furcsa volt belegondolni, hogy bejutottunk, el sem jutott az agyunkig, hogy tényleg sikerült

Hétfő este az iTHR mérkőzése nyitja majd meg a TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszát, tartsatok velünk akkor is!

Néhány napot kell már csak várnunk a TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszának kezdetéig, ezt az időt, kis túlzással, de már fél lábon állva is kibúrjuk. Hétfőn este jönnek a nyitómeccsek, ahol többek között szerverre lép majd az iPon Team Horizon Reapers csapata is. Ezúttal az ötös biztos kezű AK és M4 fenegyerekével, Szilvási "daM" Krisztiánnal beszélgettünk a csapat terveiről.

Milyen érzés volt, amikor megtudtátok, hogy a zárt selejtezőn való kiesés után, mégis lehetőséget kaptok a 4 millió forintos TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszában?

"Őszintén szólva legelőször furcsa volt belegondolni, hogy bejutottunk, el sem jutott az agyunkig az, hogy tényleg sikerült. Egy kis idő után mikor már felfogtuk, össze hívtam a csapatot és elmondtam a hírt. Mindenki nagyon örült, és izgatott volt a továbbiakkal kapcsolatban."

Mutasd be kérlek a csapatot. Mióta játszotok együtt és ki milyen szerepet tölt be?

"Régi barátommal, bmG-vel úgy gondoltuk, hogy szerencsét próbálunk, de akkor még közel sem gondoltuk, hogy idáig el fogunk jutni. Először magyar színekben gondolkodtunk, aztán támadt egy ötletem, megkérdeztem Byront. Végül úgy alakult, hogy bmG, kews, és én a vegyes csapat mellett döntöttünk. Byron tölti be az IGL szerepét, kews az AWP-s, bmG entry/second awp, biohazard support/rifle, jómagam pedig dedikált rifle szerepet töltök be."

Honnan ismeritek két olasz társatokat, biohazardot és Byront? Hogy kerültek mellétek?

"Byron régóta a barátlistámon van. Őt ismerhetik többen, hiszen nem egy alkalommal lépett szerverre FlameZ, Spinx, és Bibu-val. Megkérdeztem, és egyből benne is volt. Először zur1st hívta volna, aki később lemondta, akkor támadt az ötlete, hogy meghívja biohazardot (ex-FPL) aki szintén igent mondott."

Hogyan tudtok közösen gyakorolni? Nagyon fiatal még a játékosaitok zöme. Mennyi felkészülési időt vesz el az iskola vagy a munka?

"Jómagam tanulok még, illetve bmG is. Próbáljuk minden nap délután, estefelé beosztani az időnket praccokra és taxolásra. Már saját körünk is van, amit reméljük lesz alkalmunk megmutatni a közönségnek is."

A selejtezőn még TryOut néven futottatok, az alapszakaszban viszont már felkarolt benneteket az iPon Team Horizon Reapers. Hogyan támogatnak titeket?

"Nagyon örültünk neki, hiszen nagyon nagy terhet vettek le a vállunkról. Amikor megtudtuk, hogy az iTHR mellénk áll azonnal elfogadtuk és ez mindenkinek plusz motivációt adott. Jelenleg jogi személyként és menedzserként álltak be a csapat mögé, de felvetődött hogy a TippmixPro CS:GO Masters után is segítik a csapat versenyzését és fejlődését."

Milyen célokkal vágtok neki hétfőn a TMP alapszakaszának?

"Természetesen a top 4 a célunk, megteszünk mindent ennek elérése érdekében. Igazából örülne mindenki a top 6-nak is, hiszen az is nagy eredmény, és így jövőre a meghívott csapatok közé kerülnénk. Minden erőnket beleadjuk és megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot."

Sokan a BP5 csapatát tartják előzetesen a legerősebbnek, de igazából bármelyik másik ötösben benne van az erő és a tehetség, hogy meglepjék torzsiékat. Mit gondolsz, mely csapatok lehetnek majd a Top 3-ban az alapszakasz végén?

"BP5, BEE ötösét tudom elképzelni, akiknek a legtöbb esélyük van. A 3. helyért szerintem az összes csapat versenybe szállhat, hiszen mindenki nagyon erős. Nehéz, izgalmas meccseknek nézünk elébe. Sok sikert mindenkinek!"

Az iTHR első meccsét a Linkdown csapata ellen játssza majd, hétfőn 19 órától. Tartsatok velünk jövőhéttől kezdve minden hétfő és csütörtök este, és szurkoljatok kedvenceiteknek!

A TIPPMIXPRO CS:GO MASTERS CSAPATAIVAL KÉSZÜLT INTERJÚSOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

Ha szeretnél többet megtudni a TippmixPro és az e-sport kapcsolatáról, akkor kattints ide!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!