Retro: A mai napig a Rocket League a tökéletes laikusbarát e-sport játék

Retro: A mai napig a Rocket League a tökéletes laikusbarát e-sport játék

Nem véletlenül döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is egy Rocket League megmérettetés mellett az Intel World Openen.

A League of Legends mellett a másik nagy szerelemjátékom a Rocket League, ami nem is olyan régen tagadhatatlanul szintet lépett. Bár a közösség nem nagyon örült, amikor az Epic Games kilóra megvette a játékot fejlesztő Psyonixet, és vannak dolgok, amikkel a mai napig nem sikerült megbékélni, kétségtelen, hogy a free-to-play modellre váltás összességében jót tett a játék népszerűségének. Magyarországon az elmúlt 1 évben a top 8 legnépszerűbb játék közé mászott.

A Rocket League viszont nemcsak abban különleges, hogy teljesen egyedi játékmenetével olyan skilligényt állít a játékos elé, amit más játék nem képes megtenni; abban is, hogy az egész játékmenete egyszerre látványos, és borzalmasan egyszerű. Ebből kifolyólag szerintem a mai napig az egyik legalkalmasabb, fantáziavilágot lefestő játék arra, hogy egy laikus személy ezen keresztül kóstoljon bele az e-sport világába. Egy négy évvel ezelőtti cikkemben a pszichológiai oldaláról is bővebben írtam.

4 év, te jó ég...

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!