Hirdetés

Milyen cserékre számíthatunk még az átigazolási szezonban?

A nyári szünet második hetére fordulva kezdenek beindulni az átigazolási pletykák, átnéztük, hogy milyen információk láttak eddig napvilágot egyes csapatok terveiről.

Hirdetés

A profi CS:GO világában a július közepétől augusztus közepéig tartó nyári szünet évek óta egyet jelent az átigazolási szezonnal. Kisebb-nagyobb változások már voltak az elmúlt egy hétben: gla1ve újra aláírt azzal az Astralis-szal, akik ma megszerezték Lucky-t is, JW és golden kispadra kerültek a fnatic-ban, es3tag és peacemaker pedig a Complexity-be ment. De folyamatosan jönnek az újabb és újabb pletykák arról, hogy ki lehet a következő játékos, aki mezt válthat még ezen a nyáron. Ezúttal a HLTV szedett össze egy csokornyi potenciális cserét – ezeket egészítjük ki további átigazolási hírekkel, meglátásokkal az elmúlt egy hétből.

Astralis

A dánoknak több cikket is szenteltünk mostanában a valószínűleg távozó majorgyőztes játékosoktól, gla1ve új szerződésén át, egészen a legújabb igazolásukig, de összefoglaljuk annak, aki minderről lemaradt. Device távozása óta lehet hallani, hogy a többiek is távozhatnak, ha kivásárolják őket vagy lejár a szerződésük az év végén, a múlthéten egy magát bennfentesnek tartó személy szerint Magisk, dupreeh és Xyp9x is tárgyal már csapatokkal – igaz, a Magiskre vonatkozó rész nem jött be. Gla1ve újra aláírt a szervezettel három évre, így jelenleg ő az egyetlen, aki biztosan marad 2022-ben is. Zonic távozását már gyakorlatilag készpénznek lehet venni, a V4-győztes IGL-ből bughasználatért rövid pihenőt kapó edző, HUNDEN jöhet a helyére majd.

Az Astralis helyzete viszont ma vált igazán érdekessé a Lucky-igazolással. A szervezet jól ismert PR-gépezete mindent elkövet azért, hogy 6. játékosként kezelje az új szerzeményt a közösség és a média, de nagyon meglepő lenne, ha még egyszer eljátszanák a dánok azt, amit Bubzkjival csináltak. Főleg annak a fényében lenne furcsa, ha rövidesen nem lenne kezdőjátékos valaki helyén Lucky-ból, mert a Valve nem nézi jó szemmel az öt főnél nagyobb felállásokat. Szóval aligha lesz majd meccsek vagy versenyek közötti cserebere a kezdőben, és nem sok értelme lenne úgy csapatot váltania Lucky-nak, hogy nem kap biztos játékidőt. Gla1ve kapcsán ugyan hivatalosan is elismerték, hogy ha ősszel megszületik az első gyermeke, akkor átmenetileg a kispadra kerülhet, de ha ez lenne a forgatókönyv, akkor sem lennének előrébb semmivel: eddig jó AWP-sük nem volt, akkor meg világklasszis IGL-ük nem lesz. Valószínűbb tehát, hogy lesz még mozgolódás az Astralis körül mostanában.

NIP

A svédek kissé sarokba szorították magukat device leigazolásával. Adott a világ egyik legjobb játékosa és egy, az ő szintjéhez és eredményeihez mérten szerényebb csapat, és egyelőre csak a teljesítménykényszer jelent meg, a kupákhoz nem kerültek annyival közelebb, mint azt remélték. Ez a probléma pedig a fiatal NIP akadémia játékosokon csattan, hiszen először ztr-nek, majd LNZ-nek kellett volna hirtelen felnőnie a feladathoz, de ez nem történt meg. Nincs ebben semmi meglepő, nem volt reális elvárás velük szemben az, hogy a csapattársaik szintjén vagy afölött játszanak az első perctől kezdve, de a menedzsment oldaláról egy próbát megért.

A HLTV szerint időhúzás lehet az akadémiajátékosok használata. Értik ez alatt azt, hogy amennyiben később elérhetővé válna valaki jobb LNZ helyére, akkor ismét igazolnának, de egyelőre inkább kivárnak, mert aligha van device 1 millió dolláros kivásárlása után pénz erre (technikailag már arra sem volt, a dán játékos ügynöksége hitelezett). A pletykák szerint dupreeh lehet a potenciális befutó, ami logikus lépésnek tűnik, de erre valószínűleg a jövő év elején kerülhet sor, amikor lejár a 

szerződése. A Majorig, amennyiben megtartják az eseményt, valószínűleg marad LNZ, de hacsak nem talál konzisztens formát, lemondhat a NIP a hazai közönség előtti Major-álmairól (bár ehhez nem kell játszaniuk sem, mert a svéd kormány is keresztülhúzhatja még ezt).

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés