Program: E-sporttól a k-popig, koreai kultúrák fesztiválja zárja a hetet

Program: E-sporttól a k-popig, koreai kultúrák fesztiválja zárja a hetet

Amikor a tradícionális koreai kultúra és a PlayerUnknown's Battlegrounds e-sport verseny egy helyen szerepelhet. 

Már csak kettőt kell aludni a háromnapos 2021 Hallyu Com-on: 2021 KoreaOn online kulturális fesztivál kezdetéig. A Han-You - Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány a rajongói és támogatói visszajelzések alapján három naposra bővítette a kulturális programsorozatot, amely a járványügyi helyzet miatt speciális körülmények között valósul meg. Online és offline elemek keverednek majd, így limitált létszámú közönség előtt rendezhetik meg a szombati és vasárnapi programokat. A második nap záróakkordjaként szurkolhattok a legjobb magyar PUBG csapatoknak, akik a World eSports League magyar nemzeti selejtezőjében küzdenek azért, hogy melyikőjük képviselje hazáját a világversenyen. A győztes squad kiutazhat Dél-Koreába, hogy ott zsebeljen be minél több csirkevacsorát. 

Az alábbiakban elolvashatjátok, hogy pontosan milyen programokkal készültek nektek a szervezők

Az első nap témája a koreai sportok világa lesz. A köszöntő után, 15:15-től négy különböző harcművészeti csoport mutatkozik be. Láthatunk majd közvetítést a Máté Taekwondo, a Delfinek, a Taekwondo Hungary KCC és a Budapesti Sasoknak köszönhetően. Utána bő egy órában a különböző sportágakhoz kapcsolódó koreai filmekről és sorozatokról lesz szó a 17 órakor kezdődő Filmklubban. A napot PUBG fan game zárja, melynek játékmestere hulla_szilva lesz.

Július 31-én szombaton, 12 órakor kezdődnek a tradicionális kultúrával foglalkozó programok. A köszöntő után Pánti Anna operaénekesnő előadását hallgathatjuk meg, majd a nap folyamán láthatjuk a Mugunghwa tánccsoport fellépéseit, a Minduelle gayageum együttes, illetve a Manwol tánccsoport előadását. Ezen a napon belepillanthatunk a Munbangsau kalligráfia csoport órájába, és meghallgathatjuk a Koreai Magyar Tanszék videóüzeneteit is. A koreai gasztronómiába pedig Tóth Károly, a debreceni Wok to Box séfje és tulajdonosa vezeti be az érdeklődőket. Hanbok (koreai hagyományos ruhák) bemutató és Filmklub (történelmi filmek) is beszélgetés is várja az online látogatókat is, azon szerencsések, akik a belépőjegy-sorsolással bejutnak a nyitott stúdióba pedig kalligráfia kézműves foglalkozáson is részt vehetnek. 

A szombati napot a PUBG Nemzeti Válogató döntője zárja. Az 17 órakor kezdődő World eSports League utolsó hazai állomásán a selejtezők legjobb csapatai mérkőznek meg egymással. A végső győztes magyar együttes képviselheti hazáját a dél-koreai élő döntőben, amelyen a világ legjobb játékosai között 150 000 dollárt osztanak szét. A hatalmas téttel bíró mérkőzések hangulatáért két ismert streamer felel, az adásban a legnagyobb akciók Kodiak, a Counter-Strike magyar legendájának, és hulla_szilva, a magyar PUBG e-sport megkerülhetetlen alakjának hangján jutnak el a nézőkhöz. A magyar nemzeti döntő összecsapásait a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány, az Esport1 és a Magyar E-sport Szövetség Facebook oldalán, az Esport1 YouTube csatornáján és az Esport1tv Twitch oldalán lehet élőben követni július 31-én 16:30-as kezdéssel.

A harmadik napon, vasárnap, a mainstream, popkultúra kedvelőit kényeztetik a szervezők. A k-pop, a koreai képregények és tabletre, telefonra tervezett webtoonok, a táncversenyek, illetve az országos koreai kulturális klubok és csapatok világba kalauzolják el a nézőket az előadók, játékosok és táncosok. Nyereményjáték, gasztronómia az előző napoknak megfelelően várnak mindenkit, ezek mellett pedig Tóth Károlynak köszönhetően ismét lesz gasztro-kalandozás, a vasárnapi kézműves foglalkozás a Mackótanya támogatásával zajlik, nem kisebb kihívással, mint a tradicionális csomózás alapjainak megtanításával.  A Filmklub kortárs és trendi, most futó sorozatokkal és filmekkel köti le a nézők figyelmét, a záróesemény pedig ismét néhány kör PUBG rajongói játék hulla_szilva koordinálásában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: PUBG)

Kövess Minket!



Te voltál már valaha k-pop banda koncertjén?