Egy 14 éve megosztott posztja miatt bocsátották el az Apex Legends vezető dizájnerét

"Szégyellem magam az egész ügy miatt és dühös vagyok a régi önmagamra."

Kirúgták az Apex Legends vezető játékdesignerét, Daniel Kleint a Respawn Entertainmenttől, miután nyilvánosságra került egy nem éppen barátságos hangvételű blogbejegyzés, melyet ő írt. Klein az eset után bocsánatot kért a szexista és rasszista posztért, amelyről ő maga azt állítja, hogy azt még 2007-ben írta.

"A közelmúltban szörnyű üzenetekkel szembesültem egy olyan blogon, amelyen 2007-ben írtam bejegyzéseket" - írta Klein Twitteren. "Ellenben a felelősséget teljes mértékben vállalom azokért, amiket mondtam, valamint szégyellem magam az egész ügy miatt és dühös vagyok a régi önmagamra, amely ilyeneket írt. Remélem, elhiszik nekem, ha azt mondom, ma már nem így gondolkodom."

A fenti üzeneten felül Klein azt is megerősítette, hogy már nem dolgozik a Respawn csapatánál, ugyanis elbocsátották a cégtől. Klein egyetértett azzal, hogy a 2007-es énjétől ő maga is megvált volna, ha az az ember az egyik alkalmazottja lett volna. "Nagyon sok energiát fektettem abba, hogy egy jobb emberré válhassak azóta, viszont jelenleg le vagyok sújtva, mert úgy érzem, sosem fogom tudni magam mögött hagyni a múltat. Nem is azért írtam le ezeket a rasszista gondolatokat, mert komolyan is gondolom, egyszerűen csak reakciókat szerettem volna kiváltani az emberekből. Ez azonban nem kifogás arra, amit tettem, és a teljes Apex-csapattól is szeretnék elnézést kérni, egy olyan problémát okoztam ezzel nekik is, amellyel egyáltalán nem is szerettek volna foglalkozni. Fényes az Apex jövője, csodálatos terveink voltak, bárcsak én is dolgozhatnék még rajtuk."

Tény és való, a Respawnnak ez az ügy nem érkezett a legjobbkor, ha már csak a Blizzard esetére gondolunk, akik ellen egy per is folyamatban van jelenleg. Klein ügyéről, valamint lehetséges utódjáról sem a Respawn, sem pedig az EA nem kívánt nyilatkozni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!