Rocket League: Ideiglenesen háttérbe vonul a Team Liquid, drámaian zajlik az átigazolási időszak

Rocket League: Ideiglenesen háttérbe vonul a Team Liquid, drámaian zajlik az átigazolási időszak

Az ősszel szereplő csapatok nagy része változtatna felállásán, a pletykák pedig az átigazolási időszak végéhez közeledve egyre nagyobb iramban jönnek elő.

2021. december 12-én ért véget a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában az Őszi Major. Az 5 napos offline eseményt Team BDS nyerte meg, annak végeztével pedig kezdetét vette az, ami általában a legőrültebb pillanatait is szokta hozni a Rocket League e-sportjának: az átigazolási időszak.

Visszalép a téli szezontól a Team Liquid, dráma Észak-Amerikában, több csapat keresi új játékosát

Európa

Európában a Team BDS, a Dignitas, az Endpoint, a SMPR Esports és a Vitality hamar jelezte is, hogy nem terveznek változtatni felállásukon, de ezzel az Evil Geniuses, a Karmine Corp és a Misfits Gaming is így van. Talán nem véletlen, hogy pont ez az a 8 csapat, amelyek az eddig gyűjtött pontjaiknak köszönhetőek az első téli esemény csoportkörében biztosan ott lesznek. Ami viszont a többi csapatot illeti, ott bizony más jóval bonyolultabb a helyzet. Ami biztos: virtuoso a Solary-től, crr és Zamué pedig az FC Barcelonától távozott (utóbbi így az összes eddig gyűjtött pontjait is elvesztette), míg ThO. (Heroic), Oscillon (Rix.GG), és bluey (Guild Esports) továbbra is csapatuk alkalmazásában áll, keresik új kenyéradójukat mindannyian, így náluk is az lenne a meglepetés, ha eddigi csapatukkal folytatnák szereplésüket. Egyes szóbeszédek alapján a Guild Esports pont crr-t, míg a Heroic azt a Yukeót szemelte ki, aki pont a mai napon távozott társaival egyetemben az SK Gamingtől. Az osztrák érkezése azonban nem 100%, a dán Ronaky is szerepel a csapat terveiben, így kérdéses, kettőjük közül melyik kap szerződést.

A Natus Vincere Dead-Monster helyettesét keresi, a pletykák pedig virtuoso érkezését jósolják. Míg a Team Liquid azok után, hogy elküldte a holland Flakes-t, és kispadra helyezte Ronaky-t, egybehangzó értesülések alapján merész lépésre fogja elhatározni magát: terveik közt szerepel ugyanis a belga Atow és a lengyel Oski leigazolása, viszont mivel mindkét játékos csak februárban tölti be a 15. életévét, az RLCS-en való részvétel pedig ehhez az alsó életkorhoz kötött, így a Liquid ha leigazolja a belgát és a lengyelt, úgy biztosan kihagyná a teljes téli szezont. A csapat viszont a tervezett felállásával ért már el szép eredményt, a 20 ezer euró összdíjazású Monaco Gaming Show-n 2. helyen zártak, többek között a Vitality-t is sikerült két vállra fektetniük.

Észak-Amerika

Szinte napokkal azután, hogy biztossá vált, a Rogue nem jut ki az Őszi Majorre, elemezni kezdte a sikerek elmaradásának okait. Az első pletykák még Turinturo távozását és a 15 éves Daniel érkezését jósolták, az Őszi Major viszont mintha egy atombombát dobott volna erre a régióra. A későbbi pletykák már Taroco távozását és BeastMode érkezését is jósolták, később utóbbi játékost a Spacestation Gaminggel is összeboronálták, erre viszont azért már kevesebb esély van. A káosz akkor kezdett eluralkodni, mikor egyre többen beszéltek a négyszeres világbajnok Turbopolsa távozásáról, és Daniel érkezéséről a Team Envyhez. Később azonban ezek a pletykák már Atomicról szóltak, akit a G2-ba jósoltak, BeastMode-ot pedig a Team Envy-be, míg a G2 Esports játékosát, dreaz-t a Rogue-gal kötötték össze.

Ez volt az a pont, ahol a G2 Esports másik játékosánál, Chicagónál elszakadt a cérna, és ingerült Twitter-posztban szúrt oda a különböző pletykaoldalaknak, hogy inkább káros, mintsem hasznos az ő tevékenységük. Ezen bejegyzését azóta törölte és elismerte, hogy túlreagálta az esetet, a tartalmáról viszont továbbra is ugyanazt gondolja. Ennek hatására tisztázódott is a helyzet: a G2 végül a tervek szerint nem változtat felállásán és a Chicago - dreaz - JKnaps trióval áll ki a téli szezonra.

A FaZe Clan is gondolkodik új játékos leigazolásán a pletykák szerint, több forrás szerint Allushin távozhat, helyére pedig a Spacestationtől Sypical érkezhet. Végbement átigazolás ebben a régióban nem történt, ami viszont biztosra jelenthető: a The General NRG, a Complexity Gaming és a Ghost Gaming nem tervez új játékossal a közeljövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!