Szobában fürdéstől a fülnyalogatáson át a sokadik bannig - ezek voltak Amouranth legnagyobb botrányai a közelmúltban

Szobában fürdéstől a fülnyalogatáson át a sokadik bannig - ezek voltak Amouranth legnagyobb botrányai a közelmúltban

Többször akasztotta már ki a Twitch- és a videojátékos-közösséget is a 28 éves streamer. Cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze.

Az egyik, ha nem a legmegosztóbb személyiség a legismertebb Twitch-streamerek között Kaitlyn "Amouranth" Siragusa. A 28 éves tartalomgyártó többször is azzal került be a hírekbe, hogy valamelyik cselekedetével vagy a videojátékos-közösség nemtetszését váltotta ki, de több ízben már maga a platform is döntött úgy, hogy sok az, amit Amouranth csinál. Cikkünkben visszatekintünk az 5 legnagyobb botrányára, amely a közelmúltban esett meg vele.

#1. Amikor már a Twitchnek is sok vok a kevés öltözet

A Just Chatting kategória egy-két esetben szürkezónának is bizonyult már a múltban, ezt választják ki ugyanis a streamerek, ha a tartalom, amit szolgáltatnak, más kategória alá nem igazán sorolható be. A Twitch Felhasználási Feltételeit pedig ugyan igyekezett betartani, ez egyrészt nem is mindig sikerült, másrészt pedig több kérdést is felvetett: a beltérben felfújható medencében pózoló streamerek egyáltalán mennyire illenek a Twitch profiljába. Ezt végül a platform is megelégelte, egyrészt új kategóriát is kapott a Hot Tub, másrészt viszont Amouranthnak is igyekezték jelezni, hogy nem fér meg az, amit ő csinál.

#2. Az arculatváltás sem volt zökkenőmentes, újabb kitiltás lett a vége

A medencés buli után az ASMR felé vette az irányt Amouranth. Az ASMR mind Twitchen, mind YouTube-on addig is nagy népszerűségnek örvendett, azonban egy olyan irányt vett ez a műfaj, amelyről megint sokan vélték úgy, hogy ez szintén nem erre az oldalra való. Egy speciális eszköz, amelynek két mikrofonja egy-egy fület formál, ugyan valósághűen tudja átadni a hallgatónak a hangokat, ezt kombinálva nem keveset sejttető öltözködéssel, valamint a fül alakú mikrofonokkal való illetlen viselkedés már sokak felháborodását váltotta ki. Többen is kaptak emiatt kitiltást az oldalról, Amouranth is közöttük volt, akinek ez volt a naptári évben az ötödik alkalom.

#3. A tevékenységével még többet is veszített, mint az a pár nap, amíg el volt tiltva

A legnagyobb streamerek bevételeinek nagy része már a közvetítéseiken elhelyezett reklámokból jön össze, ezek közé tartozott Amouranth is. Tavaly májusban azonban a Twitch arról értesítette, hogy ugyan reklámok továbbra is előfordulhatnak a csatornáin, azok után már nem fog bevételt szerezni. A platform ezek döntését viszont magának a streamernek sem indokolta meg (ez a "szokás" nem ismeretlen tőlük, Dr Disrespect 2020 júniusi kitiltásának okait sem tudjuk a mai napig), illetve azt sem tudjuk, más is érintett volt-e.

#4. 2022 sem indult jól számára

Már január 5-én arról olvashattunk, hogy két platformon is komoly problémákkal kellett szembenéznie, ezt (a streamer állítása szerint) más személyeknek is köszönhette, akik előbb a Discord-fiókját törték fel és tiltották ki a szerveréről a moderátorokat, illetve a rajongók egy részét - később pedig a Just Dance-profiljához is hozzáfértek, felhasználónevét pedig egy olyan kifejezésre változtatták meg, amely miatt a Ubisoft kitiltotta őt.

#5. Viszont nem hagyja abba, amíg vannak ellenzői a munkásságának

Ha pedig valakinek ekkora ellentábora van, az biztos, hogy őhozzá is eljutnak a tábor tagjainak véleménye, így volt ez Amouranth-tal is, aki viszont állítása szerint pont ebből meríti az energiát, hogy amit csinál, azt minél jobban tegye. Bár motivációi között emlegette még, hogy nem lesz mindig ott a legnépszerűbbek között és ez könnyen változhat, de nem szeretné megadni a vele nem szimpatizálóknak azt az örömöt, hogy azért hagyja abba, mert végül megunja a folyamatos zaklatásokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!