SINNERS-győzelemmel végződött a második RMR-kvali

Még hét kiadó hely van az európai RMR-okra, ne maradjatok le a következő kvalifikációkról!

A PGL Major Antwerpen második EU RMR selejtezője, ami ezúttal szirénázás és bombázás nélkül zajlott le. Az újabb négy csapat, akik áprilisban Romániába utazhatnak a LAN RMR-ra nem más, mint a cseh Sinners, az orosz Spirit, a koszovói Bad News Eagles (korábbi BLINK) és az Endpoint. Ők a meghívott csapatok mellett az első RMR-kvalifikáció legjobbjaihoz csatlakozhatnak, vagyis az OG-hez, a HEEThez, a Dignitashoz és az AVEhez. A fnatic és a BIG továbbra sem tudott lejutni, de erre már csak két lehetőségük maradt.

Az oskar nélkül is jól muzsikáló SINNERS megverte a török Eternal Fire-t, majd a negyeddöntőben a portugál FTW-t a továbbjutáshoz. Ez nagyban köszönhető új szerzeményüknek, forsyynak, aki már a V4 Future Sports Festival 2021-en is bizonyított az Enterprise sztárjaként és most is a selejtező legjobbjai között volt. A koszovói Bad News Eagles útja egy fokkal nehezebb volt, de állták a sarat: maguk alá gyűrték a BIGet, smooya Benched Heroes nevű mixét, Jackinho Coalescejét, a norvég VOIDot majd a mindig veszélyes 4gloryt is egy Bo3-ban.

Ha már szóba került oskar, érdemes megemlíteni, hogy ő is részt vett MSL és aizy mellett a Tokyo Revengers nevű mixben ezen a kvalin, azonban kiejtette őket a Strive in chaos a legjobb 16 között. Az európai ötös nem sokáig tudott káoszra törekedni oskarék legyőzése után, ugyanis a Spirit az utolsó pálya utolsó körében ejtette ki őket, ezzel degsteréké lett a harmadik RMR-hely. A PGL és a Valve egyelőre nem adott ki tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy az Oroszországban bejegyzett szervezetek játékosai részt vehetnek-e az RMR-on, így egyelőre nem tudni, hogy a Spirit lejutása mennyire biztos.

Negyedikként az Endpoint jutott tovább a nyílt selejtezőről, ehhez a favoritnak számító Movistar Ridersen és a mostanában n0rb3r7 twitteres kijelentéseiről, vádaskodásairól híres K23-on keresztül vezetett az út. Az Endpoint sikerében nagy szerepe volt BOROS és Nertz kiemelkedő egyéni játékának, akik sorban 1.35-ös és 1.24-es HLTV ratinget értek el a K23 elleni meccsen. 

Az összevont EU–CIS RMR-okra kvalifikált csapatok:

Még nem besorolt csapatok
OG
HEET
Dignitas
AVE
SINNERS
Bad News Eagles
Spirit
Endpoint
RMR Európa A
Natus Vincere
Heroic
Virtus.pro
Vitality
Copenhagen Flames
Astralis
ENCE
RMR Európa B
G2
Gambit
NIP
Entropiq
FaZe
MOUZ

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!