KRIMZ miatt rúgták ki Smooyát a fnaticból?

KRIMZ miatt rúgták ki Smooyát a fnaticból?

Richard Lewis, az elismert újságíró számolt be a háttérben meghúzódó KRIMZ-szálról.

KRIMZ egy ultimátummal kényszeríthette ki Smooya kirúgását a fnatic menedzsmentjétől, derült ki a Return of By The Numbers legújabb adásában Richard Lewistól. Az elismert újságíró szerint a nyugodt, visszahúzódó svéd játékosok nem igazán jöttek ki a hangos, túlbuzgó Smooyával a szerveren belül és kívül, valamint ALEXék sem voltak teljesen oda érte, bár ők nyitottabbak voltak honfitársuk személyiségére. A fő nézeteltérés KRIMZzel alakult ki, aki az IEM Katowice előtt adott ultimátumot a fnaticnak: vagy Smooya megy, vagy ő. A döntés eredményét már ismerjük, Smooya még haza sem ért Katowicéből, már a kispadra került, napokkal később pedig a szerződését is felbontották.

A történet természetesen nem az elmúlt hetek alatt eszkalálódott ultimátummá, gyakorlatilag az első beugrós szereplésétől kezdve feszültség volt a svédek és Smooya között részben a „patkánykirály” korábbi húzásai, részben személyes tapasztalatok révén. 2021 októberében először kölcsönbe érkezett a Movistar Riderstől néhány verseny erejéig, de a játékosok között erről nem volt egyetértés akkor sem. Valójában a menedzsment döntése volt a brit AWP-ssel leváltani Jackinhot, aki miután rifler volt világéletében, nem volt elég jó a sniper szerepében. Abban reménykedhettek, hogy a kockázat minimális a potenciálhoz képest, valamint mindenki profiként fog viselkedni játék közben.

Az eredmények azonnal javultak Smooyának köszönhetően és már borítékolható volt a szerződtetése, amikor hirtelen visszahozta a fnatic Jackinhot a kezdőbe. Ekkor a brit játékos azt mondta, hogy mindig is ez volt a terv és őt csak azokra a konkrét versenyekre kérték fel. De Richard Lewis szerint ez nem igaz, csupán a többiek bizalmatlansága miatt került ki egy verseny erejéig. Végül a csapat is rájött, hogy Jackinho helyzete tarthatatlan, ezért adtak egy esélyt Smooyának.

Innentől kezdve a problémák elkerülhetetlenek voltak, mert a svéd CS:GO játékosok híresen allergiásak a Smooyához hasonló személyiségekre. Elég csak Maikelele karrierjére gondolni, aki a NIPnek új erőt adott annak idején, versenyeket is nyertek, de a többiek nem kedvelték a szórakozott viselkedését, ezért toxikusnak minősítették és kirúgták. A fnatic esetében február elejére jutott odáig a csapat, hogy hiába mennek egyre jobban a dolgok, Smooyának egyszerűen mennie kell. Az elképzeléssel KRIMZ állt a vezetőség elé. Ő az első perctől kezdve nem jött ki a brittel, aki Katowice előtt már következetesen csak a „kopasz tojásként” hivatkozott csapattársára. Még nyereményjátékot is hirdetett, ahol a kopasz tojás kifejezés volt a használandó kód.

Richard Lewis szerint KRIMZ mindezek után egy ultimátumot adott a fnaticnak, miszerint vagy ő megy, vagy Smooya, bármi is legyen, a csapat ő mögötte áll. A vezetőség nem örült a kialakult helyzetnek, de végül KRIMZ támogatása mellett döntöttek. Ennek ellenére Smooyának azt mondták, hogy kap egy esélyt a változásra, de közben már eldőlt, hogyha meg is nyernék ezzel a felállással Katowicét, akkor is kirúgnák őt. Végül leszerepeltek a csoportkörben, Smooyát már a reptéren kispadra tették.

A meglepő fordulat viszont mégis az volt, hogy nem sokkal később kiderült: Brollan a NIPbe szeretne igazolni. A riválisok ugyanis hajlandóak 600 000 euró feletti összeget is megfizetni a fiatal sztár riflerért, akit emiatt kispadra tett az RMR-selejtezők előtt a fnatic. Így sikerült elveszíteniük gyakorlatilag a két legfontosabb játékosukat rövid időn belül. Ráadásul azzal nem is számolnak látszólag, hogy KRIMZ maradására sincs garancia, ha gyenge a csapat, amikor egyelőre félig viccként, de már a levegőben van egy esetleges svéd Last Dance oloffal, JW-val és flushával. 

A fnatic ma este 19:30-tól játszik az ESL Pro League 15. szezonjában a LookingForOrg ellen, bár KRIMZ Covid-fertőzés miatt nem játszik, helyét Banjo vette át. A meccseket szokás szerint magyar nyelven követhetitek az esport1tv Twitch csatornáján, ne maradjatok le róla!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!