A világ 4. legjobb csapata lett az ENCE

2019-ben volt az ENCE utoljára a top 5-ben, ráadásul egy teljesen más felállással.

Megjelent a HLTV áprilisi világranglistája, ami a PGL Major Antwerpen utáni erőviszonyokat segít felmérni. A FaZe továbbra is az élen van, de a NAVI nincs sokkal lemaradva, miközben a harmadik helyen álló nafanyék (immáron Cloud9 néven) egy egészen új kihívót kaptak: az ENCE-et. A legnagyobb pozitív változást ezúttal a top 30-ba betörő paiN (+24) érte el, negatív rekordot pedig a SKADE (-7) hozta össze.

Érdemes néhány szót ejteni az ENCE-ről, ugyanis 2019 után újabb hatalmas sikersztorit hozott össze a finn szervezet. Annak idején az aleksibféle finn felállás meglepetésszerűen robbant be a köztudatba, amikor az IEM Katowice Major döntőjébe jutottak. Azóta eltelt három év. A lassú és fájdalmas újjáépítés után pedig ismét a világ legjobb öt csapata között emlegetjük az ENCE nevét. A tavalyi IEM Fall RMR-ig egyszerűen középszerűnek, szürkének tartotta őket mindenki, kevés figyelmet kaptak. Erre egyszercsak lejutottak a PGL Major Stockholmra, jól szerepeltek, de nem elégelték meg és az év elején Maden leigazolásával összeállt a mostani csapat, amit egyre kevesebben tudnak megállítani. Snappiék agresszív játéka és fragereje folyamatosan élvezetes mérkőzéseket szül, aminek köszönhetően lejutottak az antwerpeni Majorre és a BLAST Premier Spring Finalre is, ott lesznek az IEM Dallason – a tavaszi szezon talán legfontosabb versenyei ezek.

Az amerikai RMR-os szereplések nagy sikerrel értek véget a dél-amerikai a régiónak. A paiNt sokan temették saffee elengedése után, de nython remek választásnak bizonyult a helyére. A 9z viszont a semmiből, előzmény nélkül lejutott a Majorre két uruguayi, két argentín és egy chilei játékossal. A két csapat teljesítményének az első jutalma pedig a HLTV top 30-ba jutás. A paiN havi rekordot állított fel és 24 helyes ugrásával 21. lett, a 9z már a 30.

A hónap vesztesei a SKADE, akik folyamatosan esnek visszafelé, hiába voltak tavaly év végén még a top 10 határán az Entropiqkal egy kategóriában. A MOUZnak sem volt valami erős hónapja, keveset is játszottak, a Majorről is lemaradtak, ez most a 17. helyre volt elég. A nexa irányítása alatt játszó OG is ebben a hajóban evez, ők az elmúlt két hónapban nem játszottak máshol, csak az RMR-on, ott is kiestek – egészen sötét a jövőjük jelenleg.

A HLTV top 30 áprilisban

Forrás: HLTV

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!