Job még nem adta fel a Porsche Supercupot, hatalmas győzelmet aratott Pinto előtt

Job még nem adta fel a Porsche Supercupot, hatalmas győzelmet aratott Pinto előtt

A Porsche Esports Supercup franciaországi fordulóján Sebastian Job újabb főfutamot nyert, ezzel visszatérve a bajnoki címért folyó küzdelem közepébe, ami az utolsó fordulóra készülve még mindig négyesélyes!

Porsche Esports Supercup kilencedik fordulójában Sebastian Job 2020-as világbajnok ismét magára talált, idei második főfutam győzelmével pedig visszavágta magát az utolsó fordulóra négyesélyessé váló bajnoki címért folyó küzdelembe a Circuit des 24 Heures du Mans-on. A pontáradat ellenére nem lesz egyszerű feladat Monzában versenyre kelni a konzisztenciájával szinte a teljes szezonban élen járó Diogo Pintoval, de a Red Bull Racing Esports fiatal sztárja alighanem mindent megtesz majd, hogy a lehető legjobb esélyekkel induljon Pinto, Ellis és Campbell ellen a hajrában.

FŐ ESEMÉNY

A sprintfutamok királyát, Sebastian Jobot figyelte mindenki az időmérőn, miután idén már ötször megnyerte a fő esemény első versenyét, ebből háromszor pole pozícióból. Le Mans-ban azonban összehozta a negyediket is, így a szerény nordschleifei hétvégét követően idén már biztosan nyert valamit: a TAG Heuer Pole-díjat, ami a legtöbb időmérős első helyért jár. A sprintfutam rajtja nem hozott sok izgalmat, a második helyről induló Ellist simán visszatartotta Job az első kanyarban, de a Mulsanne utáni egyenesen a harmadik helyre csúszott vissza, Alejandro Sánchez is megelőzte a britet. Innen továbbhaladva Indianapolis felé történt a sprint legdrámaibb pillanata, amikor is Dayne Warren magával sodorta Jobot, amint a szűk részen próbált áthaladni, ezzel újabb pozíciót veszített a 2020-as bajnok.

Az utolsó körig nem sok dolog történt, de szokás szerint ekkor mindenki próbálta az utolsó előzését még összehozni, így Sánchez Ellist akarta előzni a Michelin-sikánban, majd szinte négyen egymás mellett mentek Warrennel és Boutelouppal. Ebből Warren jött ki győztesen, de Indianapolis előtt Ellis visszaelőzte őt és Job is próbált becsatlakozni a harcba. Végül Zac Campbell volt az, akinek sikerült Warren fölékerekedni, így Jobbal és Pintoval kellett küzdenie Warrennek az ötödik helyért, de a rövidebbet húzta, amikor is összeértek Jobbal és a falba sodródott. A győzelem tehát Ellisé lett, Sánchez és Bouteloup értek be dobogós helyeken még.

Az izgalmas sprint után senki sem tudta, mi mindenre számíthatunk még a főfutamon, ahol három helyett hat körön át autózhattak a versenyzők szoros küzdelemben. A fordított rajtrács-szabály miatt a nyolcadik helyen célbaérő Cooper Websteré lett a pole, az újonc pedig igyekezett is tartani a helyét Salva Talensszel szemben. Job a negyedik helyről rajtolt mögöttük és Zac Campbellel voltak szoros csatáik, miközben a harmadik helyről induló Pinto a második helyért szállt harcba. Job immáron előrefelé figyelve zseniális duplaelőzést hozott össze Pinto és Talens ellen, a cél pedig Webster megelőzése lett a győzelemért. Ez végül a harmadik körben következett be, így innentől kezdve a Red Bullos csapattársak egymást váltva az élen próbálták kihasználni a pálya adottságait arra, hogy távolodjanak Pintotól és Campbelltől.

A Red Bull pilótáinak kísérlete azonban nem jött össze, ezért a negyedik körben Websternek már Campbellel kellett harcolnia a második helyért, ami a sprinten látott Warren–Job első körös incidenst idézte fel, de Campbell nem veszített ezzel pozíciót. Az autója viszont megsérült, így ekkortól hatalmas küzdelemmé vált számára a helye megtartása. Eközben Webster versenye is kezdett egyre romlani, az utolsó két körben is lesodródott a pályáról – a második eset végzetes volt, kiesett. Az utolsó körön Indianapolis felé haladva Pinto próbálta megelőzni a futamot jó ideje vezető Jobot, majd mellette maradt Arnage-on keresztül. Job viszont kitartott, sőt, amikor Campbell is beszállt a buliba, akkor próbált úgy helyezkedni, hogy Pintot könnyebb legyen előzni. Ez nem jött be, de nem is kellett bejönnie, mert végül enélkül is Jobot intették le győztesként, Pinto és Campbell ebben a sorrendben, egy másodpercen belül futottak be hozzá képest.

Circuit des 24 Heures du Mans sprintfutam
1. Kevin Ellis Jr.
2. Alejandro Sánchez
3. Jeremy Boutelop
4. Zac Campbell
5. Sebastian Job

Circuit des 24 Heures du Mans főfutam
1. Sebastian Job
2. Diogo Pinto
3. Zac Campbell
4. Jeremy Boutelop
5. Alejandro Sánchez

Bajnokság állása 9 kör után
1. Diogo C. Pinto 503 pont
2. Kevin Ellis Jr. 466 pont

3. Sebastian Job 455 pont
4. Zac Campbell 428 pont
5. Charlie Collins 372 pont

ALL STAR

Az All Staron úgy fest, megtaláltuk a bajnokot, Quirkitized már csak a koronájára vár, miután Dan Suzuki előtt végzett az időmérőn és megnyerte az első futamot. A második futamon a kemény küzdelmekből Casey Kirwan emelkedett ki győztesként nyolc másodperces előnnyel a másodikhoz képest! Quirk viszont ezen a futamon is összehozott egy harmadik helyet a hátsó sorból rajtolva, így pontok tekintetében utolérhetetlenné vált az utolsó előtti fordulóban. Az öröm azonban aligha teljes, ugyanis legnagyobb kihívója, az All Star címvédő Emree ezúttal lemaradt a versenyről: az ausztrál e-sportoló elállította az ébresztőjét és átaludta az egész eseményt.

A Porsche TAG Heuer Esports Supercup utolsó fordulójának helyszíne az Autodromo Nazionale Monza lesz Olaszországban június 4-én. A fináléhoz érve még mindig négyesélyes a bajnokság: 85 pont az elérhető maximum, Pinto mögött Ellis 37, Job 48, Campbell 75 ponttal vannak lemaradva, így a szuperkonzisztens portugál számára egyetlen hiba is végzetesnek bizonyulhat, hiába vezette a szezont végig relatíve kényelmesnek tűnő előnnyel.

Kövessétek az új Sim Racing rovatunkat a PESC, F1, GTS és más egyéb szimulátorversenyzős hírekért!

Borítókép: Porsche Motorsport/iRacing

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!