A PlayIT-en küzdhet meg az alábbi 8 játékos a magyar eFootball válogatottságért

A PlayIT-en küzdhet meg az alábbi 8 játékos a magyar eFootball válogatottságért

Újabb nagyszabású offline verseny keretein belül mérkőzhetnek meg hazánk legjobbjai, a győztes pedig ismét remek lehetőséget kap.

A tavalyi esztendő igazán izgalmasra sikeredett e-sport terén, már csak azért is, mert a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) által életre hívott magyar e-sport válogatott több játékban is szenzációs lehetőséget kapott a nemzetközi porondon. Ez fontos, hiszen hazánkat ezáltal sikerült ismét feltenni a világ e-sport térképére, miután a HUNESZ nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. A válogatott e-sport versenyjátékokat IeSF és az EEF versenykiírása határozza meg, de ez évről évre változhat. Mindenesetre a világbajnokság és az Európa-bajnokság idén is nagyon fontos állomása lesz hazánk válogatott játékosainak.

A virtuális labdarúgás pedig ebben az évben is szerepet kap, de előbb egy válogató versenyen kell részt vennie a legjobb játékosoknak. Négy indulónak selejtezőből volt lehetősége tovább jutnia, négy személy pedig az eddigi eredményei alapján kapott meghívót a zárt selejtezőbe. A kvalifikáció záró akkordját a PlayIT-en tartják meg június 12-én, melynek összecsapásait élőben a helyszínen és streamen is lehet követni.

2021-ben meglepetésre egyébként Cujonak sikerült megnyernie a kiírást, ezáltal ő vehetett részt az Eb-n, majd utána nem sokkal a világbajnokságon is. A felejthetetlen torna alkalmával mindenkit sikerült legyőznie, majd a nagy döntőben egy katartikus párharcot játszott le Tibikun ellen, aki 0:2-ről tudott egyenlíteni BO5-ben, végül Cujo az utolsó meccsen már jobban kihasználta az adódó lehetőségeit és ő diadalmaskodott. Ezzel ő húzhatta magára a következő két nagy világversenyen a magyar címeres mezt. Ezt a teljesítményét kellene megismételnie, ha idén is ott akar lenni a montenegrói Eb-n vagy a Balin megrendezendő világbajnokságon.

Nem lesz egyszerű felülni a trónra és ezzel együtt elhódítani a magyar e-sport válogatottságot, de valószínűleg mindent meg fog majd tenni a cél érdekében. A mezőnyben egyébként 3 újonc van a tavaly nyolcashoz képest és köztük van 3 FIFA játékos is. Úgy tűnik ebben a közegben is szerencsét akarnak próbálni, így minden eddiginél kiélezettebb küzdelmet lehet majd látni. A teljes mezőny az alábbi nevekből áll:

  • Cujo
  • tibikunfc
  • Timo
  • Danihun95
  • Gogetinho
  • BendeJuice
  • Chris_Maj
  • GodorDonat

A versenyt alsó- és felső-ágas rendszerben bonyolítják le és minden mérkőzést BO3-ban játszanak majd le a felek, kivétel ez alól a nagy döntő, mert ott BO5-ös formátumban küzdhetnek meg a felek egymással. Egy forduló így két – fináléban három – győzelemig tart. Amennyiben az adott mérkőzés döntetlennel végződik, úgy hosszabbítás és szükség esetén tizenegyes párbaj következik. Amennyiben a második vagy harmadik mérkőzés is döntetlennel végződik, szintén ugyanaz a procedúra. Az első helyezett pedig a rendkívüli elismerés mellett a későbbiekben képviselheti Magyarországot a 2022. augusztusában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon (Podgorica), amely egyben a Balin megtartandó IeSF vb regionális selejtezője is lesz.

A mérkőzéseket a PlayIT-en lehet majd figyelemmel követni, melyet június 11-12-én rendeznek meg a Hungexpon. Ha esetleg valaki nem tud kilátogatni az eseményre, neki sem kell bánkódnia, ugyanis minden meccset élőben láthat a twitch.tv/esport3tv-n. Az adás reggel 8 órától startol és szinte egész nap tart majd. Ezekről az összecsapásokról pedig nem érdemes lemaradni, hiszen kiderül ki képviselheti majd hazánkat a legrangosabb nemzetközi e-sport versenyeken a közeljövőben.

Kövess Minket!