Az edző miatt igazolta le a Gambitet a Cloud9?

Az edző miatt igazolta le a Gambitet a Cloud9?

„Amikor látsz egy ilyen lehetőséget, jobb, ha megragadod, mielőtt más teszi, mert ha nem, valószínűleg bánni fogod” – mondta Jack Etienne az átigazolásról.

A Cloud9 megütötte a főnyereményt, amikor állítólag egymillió dollárért leigazolták a Gambit teljes CS:GO felállását. Nem is kellett sokat várni, hogy ez bebizonyosodjon, hiszen az IEM Dallasról már bajnokként tértek haza. Az amerikai verseny során a HLTV beszélgetett Jack Etienne-nel, a szervezet vezérével arról, hogyan is jött össze az átigazolás.

A HLTV munkatársa először azt kérdezte Jacktől, hogy milyen érzés visszatérni a Counter-Strike-hoz. Erre azt felelte, sohasem szeretett volna távozni, várt a jó lehetőségre, de Észak-Amerikában ez nem jött. Felmerült benne az is, hogy fiatalokat támogasson, de annyira rossz állapotban van az NA-mezőny, hogy el sem tudta képzelni, mikor és hogyan lehetne ebből bármi is. Aztán rámosolygott a szerencse:

„Az ULTI Agency prezentálta a lehetőséget és nagyon érdekelt, de nem álltam készen akkor, ezért azt mondtam nekik, gondolkozom rajta még. A játékosok nyilvánvalóan elképesztőek és jó lehetőségnek tűnt, aztán eszembejutott, hogy »még mindig groove a csapat edzője?« Szóval felhívtam Konstantint [groove], megkérdeztem, »ez a dolog, amit az ULTI hirdet, te csatlakozol?«, erre ő annyit felelt, »ja«. Ez megváltoztatta az egészet a szememben, »oké, ha csatlakoznál, a Cloud9-nál maradnál hosszútávon?« Erre azt mondta, »23 év alatt három csapatnál voltam összesen, szeretném, ha a Cloud9 lenne az utolsó«. Ekkor döntöttem el, hogy benne vagyok, kitalálom, hogyan lehet ezt összehozni. Mert ez a fickó felépítette ezt a felállást és hosszútávon is képes üzemeltetni, én pedig hosszútávon szeretnék befektetni minden csapatomba, szóval nem igényelt gondolkodást innnentől.”

A következő kérdés így már groove-ra irányult, akit a pletykák szerint tavaly nyáron már megkörnyékezett a Cloud9. Jack viszont tagadta, hogy ilyen történt volna. De elismerte, régóta ismerik egymást, versenyeken már lassan egy évtizede rendszeresen összefutnak és beszélgetnek. Jack pedig mélyen tiszteli groove munkásságát, hiszen nafanyék vagy úgy általában a Counter-Strike mellett a rezüméjében olyan sikerek állnak, mint a 2011-2014 közötti Moscow Five, később Gambit League of Legends felállásai, tehát ismeri a győzelemhez vezető receptet és alkalmazni is tudja.

„Ő az én európai megfelelőm, rendkívül szenvedélyes a [játékos]fejlesztés iránt és én is. Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer lehetőségem lesz valaki hozzáfoghatóval dolgozni, meglepő volt. Az ilyen lehetőségek nem jönnek csak úgy. Nagyon ritka dolog ez, Perkz tavalyi átigazolásához tudnám hasonlítani. Amikor látsz egy ilyen lehetőséget, jobb, ha megragadod, mielőtt más teszi, mert ha nem, valószínűleg bánni fogod. Szóval miatta ugrottam a lehetőségre akkor, de soha korábban nem volt lehetőségem vele dolgozni.”

Jack természetesen a játékosok miatt is nagyon elégedett, bár kaptak kritikát azért, mert orosz szervezettől vásárolták őket. Erre reagálva elmondta, ha ennyire szenvedélyes játékosaid vannak, nem a mögöttük álló kormányt vagy az útlevelüket nézed, hanem a kiválóságot és azt, hogyan tudsz segíteni nekik. Persze, amikor felhozta a Gambit leigazolásának ötletét a Cloud9-nál, az igazgatótanács aggódott a negatív reakciók miatt. De Jack úgy gondolta, sokan támogatni fogják a játékosokat a helyzetük és a teljesítményeik miatt. „Néhanapján igazam van, szerencsére ez is egy ilyen alkalom volt” – tette hozzá.

Az interjú végefelé felmerült, hogy a Cloud9 a Flashpoint tetszhalott állapota és az új csapat miatt beszállhat az ESL Louvre-egyezményébe is partnerként. Jack szerint még sok munka áll előtte, nem ismeri a terveket sem, de szeretne megadni a játékosoknak minden lehetőséget a versenyzésre és tárgyalni fog. Végül elmesélte tapasztalatát a csapattal, hiszen az IEM Dallason végig velük volt a Cloud9 vezére, hogy megismerhesse őket:

„Csodálatos volt, nagyon jó srácok. Remekül beszélnek angolul. Nem tudtam, hogyan fog ez menni, de jókat beszélgettünk, sokszor együtt ettünk, jó volt együtt dolgozni velük. Ahhoz képest, hogy mennyire jók a játékban, nagyon szerények, barátságosak, kedvesek, nem tudnám megmondani, hányszor hallottam más profiktól és csapatoktól, »nagyon jó csapatod van, nagyszerűek a srácok, nagyon jó emberek«. Nincs hatalmas egójuk, leszegik a fejüket és keményen dolgoznak, csodálom őket. Egyértelműen megütöttem a főnyereményt ezekkel a csodálatos játékosokkal.”

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!