Six Berlin Major: A G2 a horrorisztikus start ellenére is továbbjutott a Majorre

Nem sokan hittek benne, de a nehézkes start ellenére is továbbjutott a G2.

Az utolsó játéknap előtt néhány héttel még nem sokan jósoltak fényes eredményeket a G2 számára. Az utolsó meccsnapon azonban bebizonyították, hogy megvan a helyük a berlini Major csapatai között. Igaz, ezt más meccsek is befolyásolták, de a Heroic elleni győzelmük és a BDS vesztes meccse a Team Secret ellen elintézték, hogy másodjára is bejussanak az új lu-val a Majorre. 

Néhány elkeserítő eredmény után, (például a 2022 Six Invitational előtti kiesés) a G2 Esports úgy döntött, hogy lecseréli három játékosát egy új szupercsapat kialakítása érdekében. Ezután a Stage 1-ben negyedik helyen végeztek az European League-ben, a Charlotte Major alatt pedig egészen a negyeddöntőig jutottak, ahol egy 2-0-ás Team Liquid elleni vereség után estek ki. 

A most lezárult EUL-szezonban egy rettenetes kezdéssel indítottak, egészen a nyolcadik helyig estek le 5 meccs után. A hetedik helyen álló csapat ekkorra már kétszer annyi pontot szerzett, mint ők, míg az első helyen álló Wolves pontosan ötször annyit. Ez odáig vezetett, hogy sokan a liga közepén úgy gondolták, hogy a G2-nak nincs túl sok esélye a berlini kvalifikációra. Ez volt a fordulópont, ezek után sorozatban négy meccset nyertek a PWNZ, az Outsiders, a Secret és a Heroic ellen, 12 pontot szerezve a játéknapok során. Ezzel a negyedik helyet érő 15 pontig küzdötték fel magukat.

Ezt olvastad már?

A legutolsó meccs volt az igazán izgalmas, ugyanis mind a három pontra szükségük volt ahhoz, hogy továbbjussanak. Végül sikerült megtartaniuk a nyerőszériájukat, legyőzték a Heroic csapatát, ezzel a G2 részt vehet a szervezet otthonában, a Berlinben rendezett tornán, ahol a többi csapat és régió ellen szeretnének nyerni az új lineuppal. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!