V4 Masters: DogeFather remekelt, továbbjutott a WiLD a rájátszásba

Hármas győzelmi széria és remek csapatjáték, a rájátszásban is szurkolhatunk magyar csapatnak.

A szerdai nap folyamán véget ért a V4 Masters 2022 csoportköre, ezzel az alapszakasz hivatalosan is lezárult. Négy csapat jutott tovább a rájátszásba és WiLD kimagasló játékának köszönhetően, a továbbiakban sem maradunk magyar csapat nélkül.

Június közepén indult a liga, ahol a visegrádi négyes országaiból selejtezőkön keresztül bejutott csapatok mérkőztek meg egymással, 14 játéknapon át. Magyarországról két csapatot követhettünk a csoportkörben, a K&H MNEB második helyezett WnP-t, valamint a már jól ismert WiLD Multigaminget. Mindketten remek eredményekkel kezdtek, a WnP ötöse heteken keresztül uralta a tabella első helyét, míg a WiLD stabilan a középmezőnyben helyezkedett el. 

A WiLD a liga kezdete előtt nem sokkal változtatott a lineupon, ezért kellett egy kis idő amíg kialakult a csapatmunka közöttük. A WnP júliusban kicsit elkezdett szétesni, olyan csapatoktól is kikaptak akiket azelőtt legyőzték, ide tartozik például a WiLD is, miután hosszabbításban 6-8-as arányban szenvedtek vereséget tőlük. Azonban a vadak számára itt jött a fordulópont, egyre többet nyertek, ráadásul rendes játékidőben, ami a legtöbb pontot érte. 

A 14. játéknap előtt sorozatban nyertek kétszer is és onnan már eszük ágában sem volt elengedni ezt a szériát. A lengyel Anonymo Esports ellen szálltak harcba, akik maguk is erős csapatnak számítottak és harmadik helyezettként jutottak rájátszásba. Egy igazán szoros mérkőzésnek néztek elébe a csapatok, de nem hagyta kicsúszni az irányítást a kezei közül a magyar csapat. Az IGL, DogeFather egyenesen remekelt, több 1vX szituációt is megnyert, és pontosan 20 killel ő lett a csapat MVP-je miután 7-5-re győzedelmeskedtek a lengyelek felett. 

Ezzel a győzelmi szériájuk sem szakadt meg, valamint a rendes játékidő miatt járó három ponttal bebiztosították a helyüket a rájátszásban is. A WnP-nek sajnos nem sikerült megtartani a vezetést, a hatodik helyig csúsztak vissza 19 ponttal, bár a Lan Party Hotel az ötödik helyen szintén ugyanennyi pontot gyűjtött össze.

Számukra itt véget ért a verseny, a WiLD-nak viszont nem! Jövőhéten újra szurkolhatunk a hazai csapatnak, akkor már a rájátszásban. Pontos időpontja még nincs a meccseknek, de az első mérkőzést jövő hét pénteken követheted majd a Rainbow6HU Twitch csatornán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!