R6S: Régi riválisok és barátok is harcba szállnak egymás ellen Berlinben

R6S: Régi riválisok és barátok is harcba szállnak egymás ellen Berlinben

Négy csoportra lettek osztva a továbbjutó csapatok, akik augusztus 15-én csapnak össze először. 

Augusztus 15-én alig egy hét múlva kezdetét veszi a berlini Six Major csoportköre, ahol a világ 16 legjobb csapata küzd meg egymással, hogy elnyerjék az egyik legrangosabb címet amit az R6S e-sport nyújthat számukra. Egyetlen egy csapaton kívül, mindenkinek van már nemzetközi szereplésben tapasztalata és a legtöbb csapat már jól ismeri egymást, sokadik visszavágójukra készülnek.

Négy csoportokra osztották a 16 Berlinbe látogató szervezetet, akik között szabályosan izzik a levegő, remek meccsekre számíthatunk a torna során.

A csoport

A legizgalmasabb párosítás mindenképp a NiP vs Rogue meccs lesz, ami egyszer már megtörtént ráadásul nem is akárhol, a Sweden Major elődöntőjében mérkőztek meg. Ez azonban messze nem az egyetlen ilyen alkalom volt, a csapatok oda vissza verték egymást különböző ligákban. Kanto legyőzte a Ninjákat a Pro League Season 6 nagy döntőjében, utána a NiP kiütötte az akkoriban G2 tag Kantoraketti csapatát a 2020 Six Invitationalról nem sokkal később pedig Kanto befejezte a csapat menetelését a Raleigh Major-ön. LeonGids is ismerős a Ninjas in Pyjamas ötösének, ők a DreamHack Valencia és az Allied Minor versenyei alatt is találkoztak. 

DWG KIA az APAC régió egyetlen résztvevője ebben a csoportban, ők egyedül a NiP csapatával találkoztak ami elég sikeresen sikerült számukra, oda-vissza legyőzték őket a debütáló versenyükön. Az XSET egyetlen tornája a Charlotte Major volt eddig, ahol a fentebb említett három csapat közül egyik se vett részt. A Ninjas in Pyjamasnak nem lesz túl sok nyugodt perce a csoportkörök alatt, az egyszer biztos. 

B csoport

A 2022-es Six Invitational volt az utolsó esemény ahol részt vett a Soniqs csapata, akik két mostani ellenfelükkel is találkoztak ott. A SANDBOX Gaming csapata felett győzedelmeskedtek 2-0-ra, mielőtt a FaZe Clan kiejtette őket a tornáról. Azelőtt ugyan a FaZe Clant is kiütötték a DreamHack Montreal-ról, de akkoriban supr volt az egyetlen aki a mostani csapatból jelen volt a meccsen. 

Akár komoly akár csak viccelődés, a supr és Alem4o közötti rivlizálás Twitteren szintén sok figyelmet fog magára vonzani a csoportkörök alatt. Hónapok óta marják egymást a közösségi médiában.

C csoport

Ez a Major hatalmas mérföldkő a Gaimin Gladiators számára, számukra ez a debütáló torna, nemzetközi szinten. Rajtuk kívül a w7m-et sem fűzi semmilyen szál a többi csapathoz, sem a Wolves sem az Oxygen csapatával nem találkoztak ezelőtt. Ezután csak a Wolves és Oxygen maradnak egymás ellen, egy összecsapás ami ilyen formában még nem történt meg ezelőtt, de a csapatok tagjai itt-ott megismerték már egymást. BiBooAF legnagyobb meccse Xbox-on történt, ahol LaXInG kiütötte őt a 2017-es Xbox Invitational elődöntőjéről. Azonban sikerült megvernie őt és FoxA-t egy kisebb R6-os eseményen.  

Risze esete teljesen más, ő többször is találkozott VertcL-al, FoxA-val és LaXInG-gel is R6 Minor versenyek alatt. 

D csoport

Az Astralis és az MNM még sosem találkoztak a mostani ellenfeleikkel, míg az Elevate egyetlen találkozása a FURIA csapatával volt, ahol 0-2-re kikaptak. Ez a csoport kapta a legkevesebb feszültséget, ugyanis a négyből három csapat még sosem játszott Major szinten miután mindhármuk számára ez a második nemzetközi torna amint részt vettek. Az Elevate bejutott a Charlotte Majorre és az SI 2022-re is, de sajnos nem tudták időben biztosítani a vízumaikat az államokba. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!