Szerdán megkezdi szereplését BendeJuice az eFootball Eb C csoportjában

Szerdán megkezdi szereplését BendeJuice az eFootball Eb C csoportjában

Miután parádés játékkal megnyerte a válogatót, a TrollFoci e-sportolója három nemzet ellen bizonyíthat, hogy további meglepetésre is képes ebben a játékban.

Idén is megrendezik az eFootball Európa-bajnokságot, ami nagy lehetőséget jelent hazánknak a nemzetközi e-sport szereplésre. A Magyar E-sport Szövetség nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. A válogatott felállításának folyamata az IESF és az EEF szabályainak megfelelően kerül kialakításra az éves menetrend szerint. Az egyik játék, amiben összejöhet egy komolyabb eredmény, az az eFootball. Már csak azért is, mert BendeJuice hihetetlen módon nyerte meg a magyar e-sport válogató tornát.

Ezt követően a nyár végén kisorsolták az Európa-bajnokság csoportjait is és Magyarország a C jelű kvartettbe került. Ellenfelei között ott lesz Izrael, Koszovó és Grúzia, a többi csoportot pedig az alábbi cikkben nézhetitek meg:

A lebonyolítási rendszert illetően a 6 csoportból az első 2 helyezett jut tovább, de lesz egy kis csavar is a történetben. Az A és B jelű csoportban 5-5 nemzet található, így innen a legjobb 3. helyezettek is tovább mennek, míg a C-D-E-F négyesekből még a két legjobb harmadik folytathatja a playoffban. Mivel a csoportmérkőzések oda-visszavágós rendszerben zajlanak, Bende mindhárom ellenfelével két darab Bo1-et játszik majd. Az egyenes kieséses szakaszban már Bo3-ban játszanak egymás ellen a játékosok, így a vesztes fél végleg búcsúzik a további küzdelemtől.

A mindössze 20 éves Bendének egyébként remek érzéke van a játékhoz és bár nehéz pontosan felmérni, hogy mennyire erős kvartettbe került, mégis elmondható, hogy nem esélytelen a továbbjutásra. Mostani csapatánál pedig nagyszerű szezonon van túl, így ez is nagy löketet adhat neki, emellett büszke is arra, hogy hazája színeiben lehet ott Montenegróban. A felfelé ívelő Pro Clubs karrierjével párhuzamosan az 1v1 játékmódban mutatott teljesítménye is jelentős fejlődés mutatott, ennek köszönhetően pedig magyar szinten is kiemelkedő eredményeket tudott felmutatni, aminek eredményeként a 2022-es K&H MNEB HPCL tavaszi szezonjában bajnoki címet ünnepelhetett. Ezután a TrollFoci-Hálószaggató Esport csapatával 1v1 szerződést is aláírt, így már két fronton kellett teljesítenie a fiatal játékosnak.

„Nem csak saját magamat fogom képviselni a Montenegróban megrendezett Európa-bajnokságon, hanem a TrollFoci-Hálószaggató Esportot és az egész országot.”

Az idei Európa-bajnokságot szeptember 7-10. között tartják meg Podgoricában a Bemax Arénában, ahol 26 játékos kap lehetőséget, hogy bizonyítsa rátermettségét. A presztízs mellett igen komoly díjazása is van a tornának:

  1. helyezett: 5000 EUR (2 millió forint) + IESF vb-részvétel
  2. helyezett: 3000 EUR (1,2 millió forint)
  3. helyezett: 1000 EUR (400 ezer forint)
  4. helyezett: 1000 EUR (400 ezer forint)

BendeJuice mindhárom mérkőzéséről lesz magyar közvetítés a twitch.tv/esport3tv csatornán. Abban az esetben, ha továbbjut, akkor természetesen a további találkozóit is élőben követhetitek. Szeptember 7-én az alábbi menetrend szerint várhatóak a meccsei:

10:20 Magyarország - Grúzia
11:00 Izrael - Magyarország
11:40 Koszovó - Magyarország

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!