Opmeer hibázott, Lucas Blakeley nyert Imolában is!

Opmeer hibázott, Lucas Blakeley nyert Imolában is!

Imolába már a Red Bullok is megérkeztek, Marcel Kiefer végig a győzelemért csatázott Blakeley ellen tegnap este.

Az F1 Esports Series Pro Championship második fordulója után Lucas Blakeley újabb győzelemmel térhetett nyugovóra, miután 32 körön át versenyzett Marcel Kieferrel a dobogó felső fokáért. A címvédő Jarno Opmeer egy első körös kipörgés után a 8. helyről a 16-ra esett vissza, a futama innentől kezdve a pontszerzésért zajlott – végül a 11. helyen intették le. Ennek köszönhetően Blakeley egész kényelmes előnyt alakított ki a bajnoki címért folyó harcban legfőbb riválisával szemben, aki a ma esti, silverstone-i futamon igyekszik majd javítani, ha tud.

Az imolai időmérő leggyorsabbja ezúttal a Haas újonca, Thomas Ronhaar volt, aki teljesítményével megszerezte első pole-ját a szériában. A Q3-ban úgy tűnt, hogy Rasmussen jobb nála, de a remek körét elrontotta és a falba tette a Red Bullt. Blakeley csak a harmadik helyről rajtolhatott, Kiefer mögül. Azonban nem időztek túl sokat a Haas mögött, a Tamburellohoz érve már megelőzték Ronhaart mindketten. Innentől kezdve a verseny elég nyugis volt az első kiállásokig. A sort Rasmussen kezdte, aki a keményektől a 14. körben szabadult meg. Az alávágással csapattársa, Kiefer mögé került, megelőzve négy autót is, köztük Ronhaart és Longuet-t, ezzel biztosítva magának a dobogós helyet a 9. helyről rajtolva.

Az F1 Esports rövid történetében az a versenyző, aki az első két futamot megnyerte, rendszerint a bajnoki címmel távozott (Leigh 2018., Tonizza 2019.) Blakeley 29 pontos előnye a másodikkal szemben egyértelmű favorittá teszi őt az idei szezonban. Tehát Opmeernek és a konstruktőri harcokban erősnek számító Red Bull-versenyzőknek is fel lett adva a lecke. Tegnap már látszott, hogy a Red Bullok megérkeztek 2022-be, hiszen a második helyezett Kiefer mögött az időmérőn hibázó társát, Rasmussent intették le harmadikként. Opmeer viszont nem követhet el olyan hibákat, mint tegnap, ha a harmadik bajnoki címéért szeretne harcolni.

Ami a magyarokat illeti, Bereznay Dani ugyebár nem indult tegnap, helyette Tomek Poradzisz kapott egy esélyt az Alfa Romeotól. Ma este viszont újra láthatjuk Nicholas Lounget mellett a veterán e-sportolót. Sipos Patrik Bahrein után Imolában is nehéz futamot ment. Miután az időmérőn a Q1-ben távozott, a 17. helyről rajtolhatott, majd a futamon még egy pozíciót veszített ehhez képest is – a futam nagyrészén magányosan autózott.

Az F1 Esports Series Pro Championship ma délután folytatódik a silverstone-i időmérővel, este pedig jön a futam, ahol a duplázás után egyértelműen Blakeley tűnik a favoritnak. Ráadásul egy izgalmas rekord után eredhet ma este a skót versenyző, hiszen senki sem nyert még a szériában három futamot zsinórban. Brendon Leigh háromszor duplázott már, Tonizza, Opmeer és Bereznay Dani egyszer – hozzájuk csatlakozott Imola után Blakeley.

Borítókép: Formula 1
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!