Nem jött össze Blakeley triplája Silverstone-ban

Imola után nem volt meglepetés Rasmussen ereje, aki a rajttól a célig kezében tartotta a futamot élete 11. F1 Esports győzelméért.

Az F1 Esports Series Pro Championship harmadik fordulójában a Red Bull versenyzője, Frede Rasmussen diadalmaskodott a silverstone-i pályán, ezzel megtörve a bajnokság éllovasának, Lucas Blakeley-nek a lendületét. A dán e-sportoló ezzel és az imolai harmadik helyével Blakeley mögé került a bajnokságban, a különbség 21 pont kettejük között!

Az időmérőn volt pár meglepetés, közülük a legnagyobb egyértelműen Rasmussen csapattársának, Marcel Kiefernek a Q2-es kiesése volt. Rasmussen a pole-ról indulhatott, mellette az AlphaTauri versenyzője, Sebastian Job szerezte meg a második helyet. Az eddig sorban remek időmérőket futó Haas-pilóta, Ronhaar, ezúttal harmadik lett. Negyedik helyről rajtolhatott Nicolas Longuet az Alfa Romeoval, míg a bajnokságot vezető Blakeley 5., csapattársa, Boroumand 6. lett. Őket a két Alpine, Luke Smith és Sipos Patrik követték. A kétszeres világbajnok Jarno Opmeer a senki földjéről (9. hely) vághatott bele ezúttal a futamba, remélve, hogy az előtte lévők hibáznak. Bereznay Dani a 18. helyről indult.

A futamon erős kontrollt láthattunk Rasmussentől, a pályán egyszer sem adta el a pozícióját. Ronhaar azonnal mögévágott a rajt után, ezzel megelőzve Jobot, majd a futam végéig megtartotta a dobogó második fokát. Opmeernek nem maradt túl sok lehetősége a felemás időmérő után, ezért a verseny éllovasaival szemben próbált stratégiát választani magának: a 10. körben kiállt közepesekről kemény keverékre, majd azzal futotta le a 26 körös futam hátralévő részét. Az ötlet ekkor még nem fizetődött ki, ugyanis Blakeley és Longuet is megelőzték őt a saját kerékcseréjük után.

Rasmussen és Ronhaar egyszerre álltak ki, a sorrend a boxutcában sem változott. A mezőny elején egyedül Job veszített pozíciót ekkor, őt ugyanis megelőzte Blakeley a dobogó alsó fokáért. Opmeer végül a 7. helyről feljött az 5-re, miután az utolsó körben megelőzte Longuet-t és Brendon Leigh-t is, learatva az alternatív stratégia gyümölcseit. Közvetlenül mögöttük születtek meg az idei szezon első magyar pontjai is Sipos Patriknak köszönhetően, aki rögtön négyet is hozott belőlük! Bereznay Dani futama ezúttal sem volt túl szerencsés, miután az időmérőn 0,021 másodperccel lassabb volt a Q1-ben a Q2 eléréséhez szükséges időtől és 18. lett – a futamot egy hellyel előrébb fejezte be Weigang büntetése miatt.

A bajnokságok állása három futam után

Egyéni világbajnokság

Konstruktőri világbajnokság

Az F1 Esports Series Pro Championship október 12-ig pihenőre tér, hogy aztán újabb három napon át szórakoztassa a közönséget a Red Bull Ringen, Spa-Francorchamps-on és Zandvoortban. Vajon Blakeley megtartja az előnyét? Rasmussen képes lesz vele tartani a lépést? Új főszereplő lép elő a bajnoki címért zajló versenyben? Néhány hét múlva kiderül!

Borítókép: Formula 1
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!