Hat év után térne vissza a TSM a CS:GO-hoz

A szervezet legutoljára 2016-ban rendelkezett CS:GO csapattal, amit egy botrány üldözött el tőlük.

A TSM egy váratlan videóban jelentette be, hogy 2023-tól ismét CS:GO csapatot fognak indítani, méghozzá Európában. A szervezet legutoljára 2016-ban rendelkezett csapattal és 2017 elején szálltak ki a játékból teljesen, miután befuccsolt az észak-amerikai franchise liga, a PEA létrehozásának kísérlete. A sors furcsa fintora, hogy most borítékolhatóan azért térnek vissza a Counter-Strike-hoz, mert a Riot Games nem vette be őket a Valorant franchise ligába – vélhetően a CEO-juk, Reginald viselkedése miatt.

A bejelentésben Dominic Kallas, a TSM e-sportért felelős alelnöke nyilatkozott a 2023-as tervekről. Ez alapján biztosra vehető, hogy nem egy top 5 csapatot akarnak leigazolni, hanem Európában kívánnak felépíteni egy ötöst egy meg nem nevezett menedzserrel közösen. Ezzel párhuzamosan már tárgyalnak az ESL-lel és a BLASTtal is, ami azt jelentheti, hogy bevásárolhatják magukat a BLAST Premier partnerprogramjába és a Louvre-egyezménybe.

A TSM 2015-ben karrigan, device, Xyp9x, dupreeh és cajunb leigazolásával tört be a CS:GO világába. Az év során öt tornát is nyertek nekik a dánok, de egy éven belül leléptek tőlük az Astralishoz, amely név alatt négy Major bajnoki címet nyert később az eredeti csapat magja gla1ve irányítása alatt. Karriganék eligazolása után észak-amerikai ötössel tért vissza a TSM, de seangares kirúgása a PEA-botrány közepén nem tett jót a brandnek. Arról nem is beszélve, hogy az irányítót választották a csapattársak is, így felállás nélkül maradtak Reginaldék – egészen napjainkig.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!