F1 Esports Series: Újonc győzelem a Red Bull Ringen

F1 Esports Series: Újonc győzelem a Red Bull Ringen

Nagyot küzdött Rasmussen, de nem jött össze hazai pályán a Red Bull-győzelem.

A Haas F1 Esports Team versenyzője, Thomas Ronhaar szerda este lenyűgöző versenyzéssel megnyerte élete első F1 Esports Series Pro Championship futamgyőzelmét a Red Bull Ringen, Ausztriában. A holland versenyző hatalmasat küzdött Frederik Rasmussennel, aki második helyével tovább csökkentette hátrányát Lucas Blakeley mögött, míg Ronhaar megtartotta harmadik helyét az összetettben.

Már az időmérőn látszott, hogy jó formában van a 17 éves pilóta, aki a második rajtkockát szerezte meg. A pole-pozíció ezúttal is Rasmussené lett, míg a bajnoki éllovas Lucas Blakeley a hetedik helyről startolt. Magyar versenyző nem jutott be a top 10-be, a harmadik Josh Idowu lett, őt követte Bari Boroumand, Simon Weigang és Niclas Longuet, míg Blakeley mögött világbajnokok, Brendon Leigh és Jarno Opmeer sorakoztak fel, az utolsó Q3-mas helyre Marcel Kiefer került be. Bereznay Dani a 16. helyen kiesett a Q1-ből, míg Sipos Patrik a 12. helyen jutott tovább. A második szakaszban azonban belerontott az utolsó gyorskörébe, így 15. helyen végzett.

Erős esőzés közepette rajtolt el a mezőny. A start után megtartotta Rasmussen az első helyét, azonban az első kör elején hibázott így a hosszú egyenesben megelőzte őt Ronhaar. Az első körben Sipos előre jött két helyet, míg Bereznay ugyanennyivel hátracsúszott. Az előző futam győztese mindent megtett, hogy visszavegye a vezetést, de DRS nélkül nem volt sikere. Sipos hamarosan elvesztette a korábban megszerzett pozíciókat. A 10. körig a középmezőnyben zajlott a csata, az élboly azonban tartotta helyét. Lucas Blakeley kúszott fel az ötödik helyig, míg a címvédő a hetedik helyre küzdötte fel magát. A pálya azonban elkezdett nagyon lassan felszáradni, a legbátrabb pedig az Alpine versenyzője, Filip Presnajder volt, aki a 9. kör végén kijött a bokszba kemény keverékért, azonban ez még korainak bizonyult.

A többiek 3-4 körrel később követték a pitbe, Ronhaar és Rasmussen a 14. kör végén egyszerre érkeztek. A száraz abroncsokon ismét támadásba lendült a dán, és a 18. körben átvette a vezetést! A kiállások után Longuet keveredett a negyedik helyre és nagyon agresszív versenyzésbe kezdett. Közben a középmezőnyben is ádáz csatát vívott Blakeley, Opmeer és Leigh. Ronhaar azonban nem hagyta magát, és két körrel később visszavette a vezetést, amelyet már nem engedett ki a kezéből. Rasmussen több erős próbálkozást is bemutatott, de nem volt ellenszere riválisával szemben, mentálisan a holland bizonyult ezúttal erősebbnek, sőt még a második helyet is majdnem elvesztette Longouet-tel szemben. A hajrában fellángoltak a küzdelmek, Bereznay csapattársa lemaradt a dobogóról, amelyet életében először Josh Iwobu kaparintott meg, Jarno Opmeer pedig egészen a negyedik helyig felzárkózott. Alternatív stratégiával Presnajder túl sok időt vesztett és utolsó lett. Magyar pontoknak nem örülhettünk, Sipos Patrikot a 14., Bereznay Danit a 18. helyen intették le. A bajnokság ma este Spa Francorchampsban folytatódik!

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA NÉGY FUTAM UTÁN

KONSTRUKTŐRI VILÁGBAJNOKSÁG

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted hány pontot szerez Bereznay Dani az idény során

  • 40 %
  • 0 %
  • 20 %
  • 0 %
  • 40 %