F1 Esports Series: Ismét a McLaren pilótája volt a leggyorsabb

F1 Esports Series: Ismét a McLaren pilótája volt a leggyorsabb

Rasmussen ezúttal sem tudta győzelemre váltani a pole pozíciót.

Újabb első-győztest avattunk, ezúttal a McLaren Shadow iráni versenyzője, Bari Boroumand diadalmaskodott Belgiumban higgadt versenyzést követően. A F1 Esports Series Pro Championship ötödik fordulójában a Spa Francorchamps közönsége taktikailag színes, csatákkal teli futamot láthatott. Az iráni versenyző is Rasmussennel küzdött meg a futamgyőzelemért, aki egymás után második alkalommal szalasztotta el a lehetőséget az első helyről indulva, de hátrányát így is csökkentette az összetettben.

Hasonlóan alakult az időmérő, mint Ausztriában. Frederik Rasmussen szerezte meg a pole-t, mellőle Bari Boroumand indulhatott. A Q1-ben mindkét magyar, Bereznay Dani és Sipos Patrik is a veszélyeztett zónában volt, amikor az óra lejárt, ám az Alfa Romeo versenyzője javítani tudott az utolsó körével, amivel végül a 12. helyen végzett és elkerülte a kiesést. Ez nem jött össze sajnos Siposnak, aki a 18. rajtkockát szerezte meg. Az első két helyen a két Red Bull végzett Kiefer-Rasmussen sorrendben. A második szakaszban Bereznay továbbjutásra álló helyen várhatta a hajrát, javított is a körén, ám ez sem volt elég a Q3-hoz, 13. lett. Óriási meglepetést szolgáltatott, hogy kétszeres címvédő Jarno Opmeer sem jutott be a top 10-be. A Q3-ban nem volt Rasmussen körére válasz, mögötte Boroumand, Idowu, az előző futam győztese, Ronhaar, Longuet, Job, az összetett éllovas Blakeley, Weigang, Tonizza és Kiefer végzett.

A rajtnál fantasztikusan jött el Rasmussen, magabiztosan az élre állt, az első körökben úgy tűnt, senki nem érhet a közelébe. Azonban az a futam első felének sztárja mégsem ő, hanem az éllovas Lucas Blakeley volt. Mindössze a hetedik helyről indult, ezért úgy döntött alternatív stratégiára vált, és kemény helyett közepes keverékeken indul. A terv első fele jól működött, folyamatosan jött előre, a harmadik körben már dobogós helyen volt, a negyedikben elengedte őt csapattársa, Boroumand, majd az ötödikben Rasmussent is levadászta. Megpróbált kiautózni megfelelő előnyt, hogy a kiállások után is élen maradjon. Közben a felfele lépdelő Sipos és a csúszó Bereznay egymásra talált, több pozícióváltás is történt közöttük, köztük egy látványos csatával az ötödik körben. Blakeley végül a hetedik körben ment ki új abroncsokért. A többiek a fél táv környékén követték.

Ekkor fordult a kocka. A skót volt kedvezőtlen keveréken, így riválisai szép lassan utolérték és megelőzték, elsőként Boroumand, aki ezzel átvette a vezetést, majd a 17. körben Rasmussen is elment mellette, aki célba vette iráni kollégáját. Azonban nem csak ő indított hadjáratot. Iwobu szerette volna megszerezni második dobogóját is, amit végül el is ért, köszönetően annak, hogy nagy csatában megverte Jobot, majd Blakeleyt is, aki így negyedik helyen zárt. Az utolsó kör különösen intenzív volt, a két éllovas fej-fej mellett haladt, végül Boroumandé lett a végső győzelem, ezzel egymás után kétszer avattunk új győztest, aki ráadásul Rasmussent győzte le kerék a kerék elleni csatában. Opmeer az elrontott időmérő után a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót. A sort ezúttal is van Erven és Presnajder zárta, míg Bereznayt a 12., Sipost a 16. helyen intették le, így nem gyarapodtak a magyar pontok. Ami az összetett állást illeti, Rasmussen közeledett riválisára. 80 pontjával már csak 5-re van a skóttol. Ronhaar 61 ponttal a harmadik, Boroumand pedig 52 ponttal a negyedik. Folytatás ma este Zandvoortban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted hány pontot szerez Sipos Patrik az idény során

  • 33 %
  • 17 %
  • 0 %
  • 50 %