A Rockstar Games tiltja az RP-szervereken az NFT-ket, loot boxokat és a kriptovalutát

A Rockstar Games tiltja az RP-szervereken az NFT-ket, loot boxokat és a kriptovalutát

Az RP alapvetően egy szabad világ, de minden ott sem engedélyezett. 

Az RP-szerverek a Grand Theft Auto online közösségében egy nagyon fontos helyet foglalnak el, rengeteg játékos találja meg a szórakozását a szerepjátékok bűvöletében. A roleplay nagyon kinőtte magát, sok óriási szerver működik szigorú szabályrendszerrel, akár komoly felvételi procedúrával. Amennyiben ezt elfogadjuk/túljutunk rajta, miénk a világ, a fantáziánk korlátlanul szárnyalhat, lehetünk szinte bármik, rendőrök, koldusok, bankrablók, amik csak szeretnénk. Azonban csak szinte kötetlen, ugyanis a Rockstar Games és anyavállalata a Take-Two Interactive néhány szabályt azért hozott.

Nagyon nem kell megijedni, ezek a alapvetően a játékosokat védik – személyes véleményem szerint pedig ki is lehet bírni nélkülük. Ezek pedig az NFT-k, a kriptovaluták és a loot boxok. Utóbbi több játékban hatalmas vitát generál, elég a FIFA-ra gondolni. Mindezt úgy, hogy a Rockstar nemrég válaszolt arra a kérdésre, hogy a harmadik féltől származó GTA-szerepjáték-szerverek engedélyezettek-e a GTA Online-ban. Bár a fejlesztő teljes mértékben támogatja az ilyen szerverek mögötti kreativitást és közösséget, felvázolt velük kapcsolatban néhány szabályt, amit be kell tartani.

„A Take-Two jogérvényesítési politikája a jelenlegi PC-s egyjátékos modokra vonatkozó politikánkkal lesz összhangban" – áll a közleményben. „Ez a Rockstar védjegyekkel és szellemi tulajdonjogokkal, valós világbeli márkákkal, karakterekkel és zenékkel való visszaélésekkel szembeni fellépésre fog összpontosítani, beleértve a loot boxok' valós világbeli valutáért vagy annak játékbeli megfelelőjéért történő eladását."

Ez azonban nem minden, mivel a Take-Two szerint a jogi lépések kiterjednek a virtuális valuták játékon keresztül történő felhasználására is, ami magában foglalja „a kriptovaluták vagy kriptoeszközök (pl. 'NFT-k') használatát; új játékok, történetek, küldetések vagy térképek készítését; vagy a hivatalos többjátékos vagy online szolgáltatásainkba való beavatkozást, beleértve a Grand Theft Auto Online-t és a Red Dead Online-t".

A Rockstar azonban arra a kérdésre is válaszolt, hogy a szerepjáték-szerverek általában véve engedélyezettek-e, és ez egy határozott igen: „A Rockstar Games mindig is hitt az ésszerű rajongói kreativitásban, és azt szeretné, ha az alkotók megmutatnák a játékaink iránti szenvedélyüket. A harmadik féltől származó 'Roleplay' szerverek a Grand Theft Auto játékon belül a közösség által létrehozott élmények gazdag tárházának kiterjesztése, amely reményeink szerint még sok éven át biztonságos és barátságos módon fog virágozni". Azonban arra figyelni kell, hogy ne szegjük meg a szabályokat, mert akkor bezárathatják a szervert bármikor.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál RP-szerveren játszani?