HLTV Top 20: 11. lett, mindent megnyert, de nem elégedett magával

HLTV Top 20: 11. lett, mindent megnyert, de nem elégedett magával

Az egyéni csalódottságán túllépve nagy meglepetést okozott azzal Twistzz, hogy egy 14 éves játékost nevezett meg a jövő nagy reménységének.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése. A 11. játékos pedig az a Twistzz lett, aki idén már a harmadik évét kezdi meg a FaZe színeiben. A kanadai rifler 2022-ben számtalan kimagasló teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy csapata IEM Katowice és Köln, valamint egy Major bajnoki címmel legyen gazdagabb. De ez még nem jelenti azt, hogy hátradőlhetne. A relatíve alacsony helyezés pedig pontosan ezt üzente meg neki.

Twistzz #11

Twistzz hatását a FaZe legnehezebb mérkőzésein aligha kell bárkinek is megmagyarázni, aki 2022-ben követte a legnagyobb CS:GO tornákat. Tökéletesen lehet ugyanis ezt szemléltetni azzal is, hogy 10 versenyből 7 alkalommal tette a HLTV a kivételesen értékes játékosok közé. De hogyan lett ennek ellenére csak a 11. a listán?

Az első probléma, hogy a csapattársai mellett nem tudott MVP-címet szerezni magának. Nagyon magas szinten teljesített, számtalan esetben hozta vissza a semmiből a FaZe meccseit. De a csapattársai túlteljesítették őt, ami leértékeli őt olyan játékosokhoz képest, akik kevesebb sztár csapattárssal játszanak. Ami Twistzz mellett szólhatna még, hogy konzisztens volt az év során. De a csúcspontjai még így is alacsonyabbak voltak, mint az őt megelőző 10 játékosnak. Maga Twistzz is tudja ezt, ezért a HLTV-nek a következőt mondta a helyezéséről:

„Ez nem top 5, mégcsak nem is top 10, ami nem elég jó nekem. Jobbnak kell lennem ennél, de ez egy lépés a jó irányba és fejlődés az előző évhez képest [...] A személyes célom nem változott, top 5 játékos akarok lenni. Ami a csapatot illeti, szerintem egy szép kihívás van előttünk, jobbnak kell lennünk, mint 2022-ben. A Grand Slam közelinek tűnhet, de rengeteg munkát fog igényelni és ezt meg kell értsük. Szerintem mindent meg akarunk nyerni ismét és erősebb érát akarunk építeni.”

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc fog marandót alkotni. Azután, hogy szinte mindenki headtr1ckre fogadott, Twistzz igen meglepő névvel állt elő: a 14 éves froz1kot választotta, aki a NAVI akadémia csapatában játszik és az előző WePlay Academy League szezonban 1,16-os ratinget hozott. Lehet, hogy nem fog ez a tipp idén még kifizetődni, de ha már most ennyire jó, milyen lesz majd két-három év múlva!

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR
14. huNter-
13. rain
12. blameF
11. Twistzz

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!