Ezért bukott meg a Cloud9 kolosszusa – es3tag kitálalt

Es3tag egy interjúban mesélt arról, hogy miért nem működött a kolosszus néven ismert Cloud9-ötös annak idején.

A Cloud9 tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy interz helyét a korábbi Virtus.pro játékos, buster veszi át a kezdőben, ezzel megbomlott a CS:GO elmúlt éveinek legrégebb óta együtt játszó aktív felállása. Az állítólag egymillió dollárért igazolt orosz-kazah csapat még tavaly tavasszal igazolt az amerikai szervezethez – a Cloud9 ekkor már egy éve nem volt jelen a játékban. Az ezt megelőző nemzetközi felállásuk szelleme azonban a mai napig kísérti őket.

Nemrég ugyanis a NIP-ből kitett es3tag egy interjúban mesélt arról, hogy miért nem működött a kolosszus néven ismert Cloud9-ötös. A HenryG által menedzselt projektben a dán játékoson kívül ALEX, woxic, mezii és floppy játszottak eleinte. Később a folyamatos problémák miatt több másik játékos és edző is megfordult náluk, mígnem a Cloud9 hirtelen úgy nem döntött, hogy elengedik őket 2021 márciusában az eredmények és a nyomás hatására.

„A projekt kicsit nehezen indult, mert woxic nem teljesített valami jól a csapatunkban. A játékstílusa miatt mindig fontos peekek kellettek tőle ahhoz, hogy nyerjük a kört. Például Infernón miden át kellett ugorjon és azonnal ki kellett néznie az AWP-sre. Végülis, három éve ezt csinálta. Az is igaz, hogy az előző évben Top 20 játékos volt ennek a peeknek a használatával. De mindenki tudta addigra ezt. Ennek ellenére csinálta tovább a Cloud9-ban is és folyamatosan büntették érte. Nehéz úgy játszani, hogy nem érted meg a kiszámíthatóságát annak, amit csinálsz.”

„Ha az AWP körül akartunk játszani, olyasvalaki kellett, akire támaszkodhatunk és nem olyan ember, aki állandóan meghal és egyedül csinál dolgokat. De volt egy kulturális különbség és nyelvi akadály, amin nehéz volt átlépni. A kommunikáció nem volt olyan jó, mint kellett volna. Majdnem három hónapot töltöttünk el ezzel. A kezdetektől fogva voltak problémák, mert nagyon keményen dolgoztunk, de néhány játékos nem fogta fel a hibáit. És akkor leültünk, beszéltünk róla, de nem értettek egyet, még akkor se, ha öt ember mondta, hogy ez nem jó.”

Woxic gyenge játékán túl es3tag arról is beszélt, hogy szerinte több időre lett volna szükségük. Nem ő az első játékos, aki egy bukott projekt után ezt mondja. De egészen biztosan az elsők között van abban a sorban, ahol a pénz miatt mondják ezt és vállalják is. Persze a projekt alatt tapasztalta, hogy a pénz negatívan is hathat a teljesítményre.

„Szerintem túl hamar ért véget. Nagyjából értem, de mégsem. Ha ennyi pénzt rááldozol, akkor tartsd meg több mint hat hónapig [a csapatot], ugyan már. De alapból nehéz volt igent mondanom a Cloud9-nak, csakis a felajánlott pénz miatt döntöttem úgy, hogy csatlakozom.”

„Ha nagy különbségek vannak a fizetés terén a csapaton belül, akkor némi viszályt fog szítani. Én úgy éreztem, hogyha sokkal több fizetést kapok, mint valaki más, akkor kétszer annyit kell dolgoznom. Néhány gazdagabb csapat és játékos nem értheti ezt meg. Nem értik, hogy veszekedés lesz a vége annak, ha sokkal többet keresel, de nem dolgozol.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!