EPL: A fnatic élte túl az utolsó esélyért zajló harcokat

A Cloud9, az Outsiders, a G2 és a fnatic jutottak tovább az EPL első csoportjából. Pakol az EG, az MIBR, az IHC és az Eternal Fire.

Véget ért az ESL Pro League 17. szezonjának A csoportja, miután a fnatic megragadta az utolsó esélyt a továbbjutásért. KRIMZék két meccse között pedig eldőlt a csoport első helye is a Cloud9 és az Outsiders között. De nézzük, hogyan is zajlottak ezek a találkozók!

A fnatic szombaton kikapott a G2-tól, ezért leestek a legalsó, utolsó esélyt adó ágra. Ez azt jelentette, hogy még két meccset nyerniük kellett a túlélésért. Először az IHC ellen léptek a szerverre, itt egy fölényes Inferno (16:9) és Nuke (16:5) segítette őket közelebb a célhoz. Igaz, majdnem meglett két pályából is, de Overpasson hosszabbításban a mongolok nyertek.

Pár óra múlva újabb meccs várt KRIMZékre, ezúttal az Eternal Fire ellen. A törökökkel már korábban is összekötötték a bajuszt, az eredmény pedig igen hasonló lett ahhoz. Az első pályát ezúttal is az EF húzta be (Inferno 16:9), de utána egy hosszabbításos Overpass (19:15) és egy majdnem 30 körös Nuke (16:13) landolt a fnatic térfelén. Az európai mix tehát a negyedik helyen jutott ki az A-csoportból, ami a rájátszás első fordulójába repítette őket.

A fnatic két meccse között a Cloud9 és az Outsiders is összecsaptak tegnap. Itt az volt a tét, hogy ki ugorhat a legmesszebb a rájátszásban, azaz rögtön a negyeddöntőkbe. A vétóban Vertigora, Mirage-ra és Ancientre esett a csapatok választása. Az első pályán – csak úgy mint a G2 ellen – egy domináns C9-t láthattunk, akik 16:9-cel gyorsan Mirage-ra küldték a szériát. Itt az első félidőben sh1roék folytatták a fölényes játékot, de a térfélcserét követően számtalan megkérdőjelezhető döntésüknek köszönhetően nemcsak visszajött, fordítani is tudott az Outsiders 16:14-re. Ancientön dőlhetett hát el a széria, itt viszont már nem hibázott a Cloud9 és egy szoros 8:7-es félidőt követően hibátlan T-oldallal meneteltek a 16:8-as pálya-, illetve 2-1-es meccsgyőzelem felé.

Az A-csoport eredményei

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League szerdán FACEIT pont dropok kíséretében tér vissza a B csoporttal. Kövessétek élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch oldalán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

Március 01. – szerda
16:00 - Heroic vs Movistar Riders
19:30 - SAW vs MOUZ

Március 02. – csütörtök
12:30-tól késő estig felső ági meccsek

Március 03. – péntek
16:00-tól késő estig alsó ági meccsek

Március 04. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 05. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Elindult az Esport1 Cliprace! Mutassátok meg a legjobb megmozdulásaitokat, a legkiforrottabb taktikáitokat, a legszebb lövéseiteket vagy éppen a leghihetetlenebb meneküléseiteket és zsebeljétek be az értékes nyeremények egyikét!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!