Assassin's Creedből sosem elég, 10 cím is fejlesztés alatt van

Assassin's Creedből sosem elég, 10 cím is fejlesztés alatt van

A rajongók orgyilkos túladagolást kapnak a Ubisofttól.

Bár a legutóbbi pár Assassin's Creed-epizódból nem voltam mindegyiknek feltétlen rajongója, összességében nagyon szeretem a szériát, ebből a klasszikusok külön helyet foglalnak el a szívemben. Aki hasonlóan gondolkodik, az már nagyon várhatja a tavaly bejelentett Mirage-ot, de ha ennyi nem lenne elég, rengeteg további AC várható a elkövetkező években. Ugyan a Ubisoft háza táján nincsen minden rendben, a legsikeresebb franchise-ai egyikéről beszélünk, így ez egyfajta biztonsági játék is a részükről, amibe megéri befektetni.

Egyelőre nem sokat lehet tudni a projektekről, de az már kiderült, hogy rengeteg várható. Fejlesztés alatt áll a Jade, a Hexe és a Red is, amit a Mirage-zsal együtt szeptemberben jelentettek be. Majd nem sokkal utána jött a hír a Ubisoft multiplayer játékáról, a Project Invictusról. Összesen hat Ubisoft-játék van már jócskán a fejlesztés alatt, ugyanis ezek mellett ott van a még be nem jelentett Project Nexus is, egy VR-cím, ami várhatóan az idei E3-on mutatkozik be hivatalosan. Egy jól ismert reklámos idézettel élve: „De ez még nem minden!”

Az Insider Gaming forrásaiból kiderült, hogy további három teljes értékű cím is koncepciós- és prototípus fázisban van, valamint már megy az ötletelés a Nexus 2-ről (igen, annak a Nexusnak a folytatása, aminek még bejelentésére se várhatunk hónapokig). A Nebula, Raid és Echoes kódnevű projekteket különböző stúdiók fejlesztik majd. Az Assassin's Creed III: Liberation és az Assassin's Creed Rogue társfejlesztéséről ismert Ubisoft Sofia a Project Nebulát egyengeti majd, amely három különböző helyszínt tartalmaz; India, Azték Birodalom és Földközi-tenger.

Project Raid-et a Ubisoft Chengdu fejleszti és egy 4 fős free-to-play kooperatív PvE játék lesz. Úgy tudni, hogy a karakterek mind az Assassin's Creed univerzumból származnak majd, így ismerős arcokat köszönthetünk ismét a képernyőn. A Ubisoft Annecy – amely olyan játékok többjátékos részének fejlesztéséről ismert, mint az Assassin's Creed és a Splinter Cell, valamint a Massive Entertainmenttel közösen fejlesztette a The Division 2-t – a Project Echoest kapta meg, amely a leírás szerint egy többjátékos cím lesz, amely a felhő alapú Ubisoft Scalar technológiát használja majd. Persze a legtöbbre azért még nem szabad holnap számítani. A források szerint a sorozat visszatér az éves megjelenési ciklushoz. Az első, az Assassin's Creed Mirage a tervek szerint idén augusztus környékén jelenik meg, amit nem sokkal később az Assassin's Creed Nexus követ. Bár a megjelenési dátumok még nagyon képlékenyek, a Codename Red 2024-re, az Assassin's Creed Invictus 2025-re, az Assassin's Creed Hexe pedig 2026-ra várható. Természetesen a belső megjelenési dátumok bizonytalanok, különösen a Ubisoft múltját tekintve, de ezek a jelenleg tervezett dátumok. Az nem világos, hogy a három prototípus játék mikor jelenik meg, de tekintve, hogy a legtöbb AAA-cím esetében mostanában minimum 5-6 év a fejlesztési idő, nem számíthatunk ezekre egyhamar.

Szeretnél nyerni Call of Duty: Modern Warfare 2-t? Akkor irány az Esport1 vadonatúj közösségi játéka!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!