Új korhatárbesorolást kaphat a FIFA

Újabb ország fejezi ki aggodalmát a FIFA szerencsejátékfüggőséget okozó loot boxai miatt.

Nagyon nehezen lehet most már abban hinni, hogy az EA megússza hosszútávon a loot boxok miatti szankciókat. Ez a vita már évek óta tart, miszerint a FIFA Ultimate Teamben vásárolható csomagok szerencsejátéknak minősülnek-e. Egyre több ország gondolja úgy, hogy igen, van ahol már korlátozásokat is bevezettek, most erre az útra lépne Ausztrália is.

Ugyanis szigorúbb korhatár-besorolást vezethetnek be a loot boxokat tartalmazó játékokra – beleértve a FIFA-t és az NBA 2K játékokat –, ha a szövetségi kormány által javasolt változtatásokat elfogadják. Az Albanese-kormány tegnap jelentette be a módosított nemzeti besorolási rendszerre vonatkozó feltételeit, és a változtatások között szerepel a fizetős loot boxokat tartalmazó játékok minimális M-besorolása, valamint a szimulált szerencsejátékot tartalmazó játékok minimális R18+ besorolása. Ez azt jelenti, hogy minden olyan játék, amely valódi pénzért megvásárolható loot boxokat tartalmaz, M besorolást kaphat, ebbe a kategóriába tartozik a FIFA is. A déli országban egyébként általában G besorolást szokott kapni.

Másrészt a változtatások nem érintenék az olyan játékokat, mint a Hot Wheel Unleashed, mivel ezeket csak játékbeli valutával lehet megvásárolni, ami viszont nem vásárolható meg valódi pénzzel. Egyébként az egész párbeszéd nem most kezdődött, már 2020-ban elkezdték felülvizsgálni a besorolási rendszert. Még így sem biztos, hogy a javaslatok megvalósulnak: az ausztrál államok mindegyikének támogatására szükség van. Azonban a javaslatok ott vannak és látszik, hogy tényleg egyre többen gondolják úgy, hogy a loot boxok károsak és próbálják őket visszaszorítani. Az olyan cégek, mint az EA például pedig természetesen a legvégsőkig kitartanak, hiszen számukra ez pénzügyileg nagyon is jövedelmező.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!