A Paradox ismét letaszíthatja az EA-t a trónról?

A Paradox ismét letaszíthatja az EA-t a trónról?

A Paradox Sims-klónja ígéretesnek tűnik és követi a modern gondolkodást.

Az EA már egyszer megütközött a Paradoxszal a városépítős játékok piacán és csúnyán elbukott, a Cities: Skylines abszolút egyeduralkodó lett a kategóriájában. Nos úgy tűnik, terveik szerint újabb ütést visznek be a kanadaiaknak egy másik ikonikus franchise-on, a Simsen keresztül. 

Még ebben az évben a Paradox kiad egy Sims-konkurenciát Life By You néven, amelyet a Sims stúdió korábbi vezetője, Rod Humble vezetésével fejlesztenek. Nagyon úgy tűnik, hogy a Paradox itt megpróbálja megismételni a történelmet. A Cities: Skylines megtestesített mindent, ami a SimCity nem volt, és most a Life By You azt ígéri, hogy a Sims 4 játékosok mindent megkapnak, amit kértek, és semmit, amit nem akarnak. Ez főként azt jelenti, hogy sok-sok szabadságot kapunk a testreszabáshoz. Ahelyett, hogy a nem hivatalos eszközökkel küszködnének, a Life By You modderek közvetlenül a játékban élvezhetik a vizuális szkriptkészítő eszközöket, többek között azokat is, amivel maga a játék készül és amely segítségével bővítik majd azt.

„Ha olyan kiegészítő csomagot akarsz készíteni, ami jobb, mint a miénk, csak rajta” – mondta Humble a múlt héten a San Franciscó-i Game Developers Conference egyik találkozóján.

A Life By You látható meztelenséget is tartalmaz a cenzúra-árnyékolókat kikapcsoló játékosok számára, és bár explicit szexjelenetek nem lesznek benne (az a takarás alatt történik), a Humble tisztában van azzal, hogy mi a legnépszerűbb Sims mod-kategória. A Life By You-t arra tervezték, hogy lehetővé tegye a felnőtt modokat. És mivel a szexualitás és az identitás biztonságos felfedezésének lehetősége a játék egyik nagy vonzereje, a Life by You nem küld visszajelzéseket erről a fejlesztőknek.

„Az emberek világszerte gyakran használják az életszimulátorokat arra, hogy felfedezzék például a szexualitásukat” – mondta Humble. „Például, hé, milyen érzés lenne, ha gyerekeim lennének, vagy ha randiznék egy fiúval vagy egy lánnyal? Szóval nagyon fontos, hogy ez a közösség a mai korban tudja, hogy ez egy privát élmény. Nincs olyan játékon belüli telemetria, amely adatokat gyűjt.”

Az identitás felfedezése során egyes játékosok egy olyan város életét akarják majd újraalkotni, amely demográfiailag a sajátjukhoz hasonló, míg mások inkább a fantáziavilágot részesítik előnyben, és a Life By You mindkét választást támogatja.

„Alapértelmezés szerint a nemre, bőrszínre és szexuális preferenciákra vonatkozó összes beállítást én határozom meg. De amikor létrehozod a játékodat, ezeket százalékosan úgy módosíthatod, ahogy akarod. Szóval ha úgy gondolod, hogy 'Hé, olyan világot akarok csinálni, ami tele van olyan emberekkel, akik csak belém szeretnek akkor ezt megteheted. Vagy csinálhatsz egy olyan világot, ahol mindenki meleg, vagy ahol senki sem, bármit, ami a te ízlésednek megfelel. Szerintem van egy egész generáció, akiknek elegük van abból, hogy nemi szerepeket nyomnak az arcukba. És mi azt mondjuk, hogy hé, úgy definiálhatjátok, ahogy akarjátok.”

Ugyanez igaz a bőrszínekre. Az alapbeállítás szerint mindenki képviseli magát a városban, de ez tetszés szerint módosítható, a játékosok maguk dönthetik el, hogy kik lakják a városukat. Hasonlóan fog működni a nemi megoszlás és az életkor is. A Life By You játszható strukturált játékként, célokkal, de ez a sok szabadság és döntéshozatal inkább tűnik platformnak, mint játéknak. Amit viszont határozottan kerül a játék, azok a betegségek és az erőszak. Az emberek meghalhatnak, de nem betegség vagy gyilkosság által, és nem törekedtek arra, hogy támogassák az erőszakos modok készítését. Az irány tehát érdekes, kíváncsian várjuk, hogy a kivitelezés is úgy sikerült-e, ahogyan azt megálmodták.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!