Mit tudunk eddig az EA Sports FC-ről?

Mit tudunk eddig az EA Sports FC-ről?

Néhány hónap múlva egy új éra kezdődik, az információk pedig már elkezdtek szivárogni.

30 közös és után elválnak az Electronic Arts és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség útjai, mindketten saját címmel folytatják. A FIFA oldaláról ez még képlékenyebb, nem valószínű, hogy idén jön FIFA-játék, viszont EA Sports FC érkezik majd. Már ebből körvonalazódik, hogy rövid távon ki lehet a szakítás nyertese, mert annak ellenére, hogy az EA elveszítette a FIFA licencét, még mindig büszkélkedhet egy lenyűgöző exkluzív licencgyűjteménnyel, amely 19 000 játékost tartalmaz több mint 700 csapatban, több mint 100 stadionban, több mint 30 bajnokságban. Ráadásul a megismert és szeretett játékmódok se tűnnek el.

EA Sports FC Ultimate Team

Az EA az új címet egy izgalmas új korszak kezdetének nevezte. A New York Timesnak adott interjújában David Jackson, az EA vezetője úgy nyilatkozott, a „A FIFA-val 10 évvel ezelőtt kötött licencmegállapodások értelmében voltak olyan korlátozások, amelyek nem tették lehetővé, hogy olyan élményeket tudjunk nyújtani a játékosoknak, amit szeretnénk.” Az egyik ilyen új funkció felszínre kerülhetett, ugyanis a FUTZone kiszivárogtatta, hogy az EA Sports FC Ultimate Teamben Dynamic Packok lesznek. Ha a játékosok több csomagot nyitnak ki, nagyobb eséllyel kapnak majd magasan értékelt vagy különleges kártyát. Például 5% esélyed van egy 90-es kártyát csomagolni, ha 15 csomag után nem kapsz egyet sem. Ez a megoldás segíthet abban, hogy mindenkinek több sikerélménye legyen és egy picit kevesebb jelentősége legyen a szerencsének. Úgy tűnik tehát, hogy az szeretné a megszokott, bejáratott tartalmakat megtartani, csak egy kicsit játékosbarátabbra faragni őket.

A karrier mód változásai

Az online karriermód már évek óta a FIFA-játékosok kívánságlistájának elején van. A FIFA 22 előtt kiderült, hogy egy álláshirdetésből, hogy az EA online szoftvermérnököket keresett az online karriermód kidolgozására. Mindenki arra számított, hogy a játékmód bekerül a FIFA 22-be vagy 23-ba, de ez végül elmaradt. Azonban FUTZone szerint az EA Sports FC-ben érkezik az online karriermód. A hírek szerint azért még korlátozások lesznek benne, valószínűleg nem az idén érkező játékban váltja még meg a világot, de a változás pozitív. Ha megvalósulnak a híresztelések, a Football Managerhez hasonlóan a játékmód lehetővé teszi, hogy a barátok különböző csapatokat irányítsanak ugyanazon a mentésen.

Pro Clubs

A Pro Clubs egy kultikus, sokak által kedvelt játékmód, amely az elmúlt néhány játékban nem sok újítást látott. A FIFA 22 bevezette a Perkeket és az Archetípusokat, amelyek minden virtuális profinak színesebb személyiséget és meghatározott játékstílust adnak. A FIFA 23 továbbfejlesztette a játékosok növekedési rendszerét, így könnyebbé vált az XP gyűjtése. Ennek ellenére ezek nem teljesen győzték meg a játékosokat, sokak szerint túl lassú a változás és a frissítés. A másik, ami elmaradt, az a cross-play funkció, FUTZone szerint ezt is pótolja az EA.

Azért még senki nem élje bele magát ezekbe a változtatásokba. Kezeljünk mindent fenntartásokkal, ami nem hivatalosan az EA-től származik, ugyanis az előző években is rengeteg biztosnak tűnő pletyka látott napvilágot, ami aztán soha nem került be a játékba.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!