Nemcsak a Resident Evil 4, a Capcom számai is kilőttek

Nemcsak a Resident Evil 4, a Capcom számai is kilőttek

A nagyon sikeres Resident Evil 4 Remake sikere a vállalat értékén is meglátszott.

Nagy lehet az öröm Japánban, a Resident Evil 4 remake-je hasít, remekül sikerültek a változtatások is, ami pénzügyileg is nagyon jó hír a fejlesztő és kiadó Capcom számára. Olyannyira, hogy a részvényeinek árfolyama történelmi csúcsra emelkedett. Ahogy azt Dr. Serkan Toto játékipari tanácsadó megjegyezte, a vállalat részvénye elérte a 4865 jent – ami körülbelül 36,42 dollár – a tokiói tőzsdén.

Ez a vállalat történetének legmagasabb részvényárfolyama, amely ráadásul az elmúlt évtizedben folyamatosan növekedett, 10 évvel ezelőtt ilyenkor 390 jen (2,92 dollár) körül volt. Ez a csúcs pedig részben a Resident Evil 4 remake sikerének köszönhető, amelyből az első két nap alatt több mint 3 millió darabot adtak el. Úgy tűnik, ez megegyezik a terveikkel, hiszen nagyon ambíciózusan indították az évet, arra készültek ugyanis, hogy egy pénzügyi évben több játékot adjanak el, mint történetük során bármikor.

A vállalat közölte, hogy a március 31-én záruló pénzügyi év végére 40 millió játék eladására számít, és ennek a Resident Evil 4 március 24-i megjelenése lesz az utolsó darabja. Bár a vállalat teljes játékeladásait a pénzügyi évre vonatkozóan még nem hozták nyilvánosságra, a részvények emelkedő árfolyama arra utal, hogy jól haladnak. A Resident Evil 4 ráadásul továbbra is vonzó lehet, mert áprilisban ingyenes DLC-t kap, amely kiegészül a The Mercenaries játékmóddal, ami a játékosoknak azt a feladatot adja, hogy időhatáron belül minél több ellenséget öljenek meg.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!