FIFA 23: Egy év alatt többszörösére nőtt Ginola értéke

FIFA 23: Egy év alatt többszörösére nőtt Ginola értéke

Neked bent van a csapatodban Ginola? Nagyot nőtt a francia játékos ára.

Jól megfigyelhető tendencia, hogy David Ginola lapja (főleg az alapverziója) nagyon népszerű a FUT-játékosok körében, rengeteg csapatban ott van, szerzi a gólokat, gólpasszokat, ennek megfelelően az ára is meredeken emelkedik. Egy éve ilyenkor PS-en és PC-n nagyjából 300, míg Xboxon 200 ezer érme volt az ára, most ez a FUTBIN szerint konzolon kb. 900 ezer, PC-n 1 150 000 érme. Ez jelentős növekedés, de mi okozta?

Természetesen ez a jelenség sem vezethető vissza csupán egy okra, több összetevő okozza azt a piaci mozgást, amit Ginola esetében is láthatunk. Ahogyan már említettam, a francia labdarúgó sok csapatban megfordul, nem volt ez másképp a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H rájátszásában sem, ahol a végső győztes Domination_Sero számára is kulcsjátékos volt Ginola. Amikor egy játékos beválik, sok csapatban sikereket hoz, minél többen szeretnék a csapatukban látni, ez pedig felhajtja az árát. A népszerűségét visszalehet vezetni a FIFA 23 valamivel laposabb power curve-jére, vagyis arra, hogy több hónapos lapok is simán használhatóak, mert néhány kivételtől eltekintve nem dominálják szét őket az új kártyák. Viszont ez azt is jelenti, hogy a játékosok nincsenek rászorulva a folyamatos fejlesztésre néhány tényleg kiemelkedő lapot leszámítva. Ezen felül nagyon jól működik együtt Kylian Mbappéval, aki viszont broken, és Ginolával remek chemistryt lehet kialakítani. Tavaly ez nem volt meg, így nem volt ennyire értékes a francia támadó.

A másik oka, hogy idén sokkal több untradeable, vagyis nem elcserélhető kártyával bombáz minket az EA, legyen szó jutalmakról, SBC-kről, bolti tárgyakról például, ami lecsökkenti a tradeable tárgyak mennyiségét és növeli az értékét. Nem egy népszerű, és egy kicsit elhasznált kifejezés az infláció, de bizony is ez is megfigyelhető a FUT piacon. Ugyanis az játékosok jó részének több coinja van, mint korábban, ami azzal jár, hogy a kártyák drágábban kelnek el, mint azt tették volna mondjuk egy éve. Erre rájön, hogy a konzolosok közös piacon vannak, többen szeretnék megvásárolni ezeket a kártyákat. Összességében tehát sok apró összetevő okozta azt, hogy ez a helyzet kialakult.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!