Robog felénk a történelmi FIFA 25

Robog felénk a történelmi FIFA 25

Az UFL belépésével és az EA-FIFA válással sokszereplőssé alakul a piac. Lesz mindenkinek hely, vagy valaki a szék mellé a padlóra esik?

Óriási a fogadkozás a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, és az elnök, Gianni Infantino részéről. Továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a FIFA, mint brand továbbra is a legerősebb lesz a piacon és csak ők tudnak igazi focis élményt nyújtani majd a játékosoknak. A versenynek nagyon örülünk, de Infantino szavai kissé megmosolyogtatóak a körülményeket ismerve.

Ugyanis a legtöbb fontos jog és licenc továbbra is az EA oldalán áll, ráadásul zavartalanul, megszakítás nélkül érkezhet már a nyár végén. Ezzel szemben a FIFA 24 nem érkezik, helyette FIFA 25 lesz, és egy olyan stúdió dolgozik rajta, akinek a kilétét még homály fedi. Azonban a leaker FUTZone szerint érkezik, ami egyébként egybevág Infantino szavaival. „A FIFA saját videójáték fejlesztésébe kezd, hogy felvegye a versenyt az EA SPORTS-szal és más futballjáték-fejlesztőkkel. A játék neve FIFA 25 lesz, megjelenési dátuma pedig 2024 tele. A játéktörténelem egyik legnagyobb projektje lesz” – tweetelte a szivárogtató.

Ez már önmagában is eléggé érdekes. Ugyanis ez azt jelenti, hogy a FIFA nem is egy, de két EA Sports FC-t is lekésik, hiszen már a ciklus és a szezon közepén járunk majd 2024 végén. Így hiába gondolja úgy Infantino, hogy „Az új FIFA-játék – a FIFA 25, 26, 27 és így tovább – mindig is a legjobb videójáték lesz mindenki számára”, nem lesznek egyszerű helyzetben már a megjelenéskor sem. Kiváncsian várjuk, hogy milyen újításokkal szeretnének visszavágni és eltüntetni azt a 30 év hátrányt, amivel az EA rendelkezik. 


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!