13 nő vádolja szexuális zaklatással Gérard Depardieu-t

13 nő vádolja szexuális zaklatással Gérard Depardieu-t

Egy oknyomozó portál több hónapokon keresztül vizsgálta a színész húsz éven át tartó viselkedését.

Nagy bajban lehet a francia színészlegenda, Gérard Depardieu. A 74 éves sztárt ismét megvádolták, hogy nem megfelelő módon viselkedett női kollégáival szemben. A Mediapart francia oknyomozó honlap közzétette több hónapos vizsgálata eredményét, amely Depardieu közel 20 éves, forgatásokon tanúsított viselkedését tanulmányozta.

A vizsgálat azt mutatta ki, hogy 2004 és 2022 között számtalan esetben szexuálisan nem megfelelő viselkedést tanúsított. A jelentés – amely 13 nő vallomását tartalmazza – szerint Depardieu több alkalommal is tett obszcén megjegyzéseket és utalásokat (nem ritkán nyögésekkel erősítette meg mondanivalóját), fogdosta (a hasukat, a feneküket és a combjukat is simogatta) kollégáit olyan nagy produkciók során, mint a Netflix Marseille című sorozata, Dumas című életrajzi film vagy a Big House című vígjáték.

A sztár nem kívánt nyilatkozni a Mediapart vezetőjének, de Depardieu ügyvédei tagadták, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna. A párizsi székhelyű Cabinet Temime ügyvédi iroda azt mondta, hogy szerintük a jelentés nagyon szubjektív értékeléseken és/vagy erkölcsi ítéleteken alapul és nem tényeken. A színész a vádak szerint nagyrészt fiatal női színészek, statiszták, sminkesek és díszlettechnikusok ellen követte el ezeket. A környezet sem segített ezeknek a nőknek, ugyanis a jelentés szerint a stáb tagjai annyival reagáltak erre, hogy „Ohh, Gérard már csak ilyen”, és gyakran csak úgy nevettek rajta, mint egy eltűrendő furcsaságon. A portál nem csak a zaklatott nőket kereste meg, hanem 20 producert és rendezőt is, közülük csak 11 válaszolt és egy kivételével mindegyikük azt mondta, hogy nem tudott ilyen viselkedésről, illetve az ilyen vádakról a forgatásokon.

Az egy kivételt Fabien Onteniente jelentette, aki azt mondta, a 2008-as Disco forgatása előtt a casting igazgatója figyelmeztette őt, hogy Depardieu „határozott és nyomulós tud lenni a lányokkal”. Amikor öt évvel később a 2013-as Turf című film forgatása során hasonló vádak jutottak a fülébe, állítólag beszélt is a színésszel, hogy álljon le és viselkedjen normálisan. Ami igencsak rontja a helyzetét, hogy ez már nem az első botránya. Depardieu Franciaország talán leghíresebb – és leghírhedtebb – élő filmsztárja, akinek Oroszország iránti kinyilvánított hűsége, valamint az ellene felhozott kellemetlen vádak – köztük nemi erőszak és nyilvános vizelés egy repülőgépen – sorozata beszennyezte hírnevét az elmúlt években. A 13 nő között egyébként nem szerepel az Charlotte Arnould nevű színésznő, aki még 2018-ban nemi erőszak miatt feljelentést tett ellene, azt állítva, hogy a férfi kétszer is szexuálisan bántalmazta őt. Az ügy még mindig a francia bíróság előtt van miután Depardieu sikertelenül próbálta elérni, hogy a vádakat helyezzék hatályon kívül. A rendezők és producerek a botrányok ellenére továbbra is foglalkoztatják Depardieu-t, aki tavaly is öt filmben/sorozatban szerepelt.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!



Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.