Készül az amerikai Squid Game

Készül az amerikai Squid Game

Felmerül a szokásos kérdés: Van egyáltalán szükség erre? Nos, úgy tűnik, a Netflix szerint jó ötlet.

A pletykák szerint készül a Netlfix óriási sikereket elért sorozatának, a Squid Game-nek az amerikai remake-je. Jeff Sneider a The Hot Mix műsorban fedte fel, hogy két forrásától is úgy értesült, hogy a Netflix már hetek óta tervezi és készíti elő a projektet. Ugyan ezek még egyáltalán nem lettek sem megerősítve, sem bejelentve, de a forrás ragaszkodott hozzá, hogy az értesülései valósak és valóban dolgozik rajta a streaming platform. Már egy igazi nagyágyút is kinéztek maguknak, aki rendezhetné, ő nem más, mint David Fincher, akinek stílusjegyei közé tartozik a sötét, misztikus hangulat, és olyan ikonikus filmek fűződnek a nevéhez, mint a Hetedik, a Harcosok klubja, a Zodiákus, a Benjamin Button különös élete vagy a Tetovált lány, utolsó mozija pedig a 2020-as Mank volt, valamint idén jelenik meg a The Killer című filmje. Nem tudni, hogy érdekli-e egyáltalán a projekt, de februári hírek szerint egy nagy projektre készült a Netflixnél.

Mi szól mellette?

Egyértelműen a nézettség. A sorozat egy hónap alatt 111 milliós nézettséget ért el, amellyel a Netflix valaha volt legsikeresebb saját sorozata lett, valamint 1,65 milliárd órányi megtekintéssel a valaha volt legtöbbet megtekintett tartalommá vált a Netflixen. Számos díjra is jelölték, többet meg is nyert, miközben jóval kisebb költségvetésből dolgozott, mint például a Stranger Things (21 millió dollár vs pletykák szerint 30 millió dollár részenként is akár), miközben nézettségben versenyre kelt bárkivel. Ezt próbálja meg meglovagolni Hollywood. Másfelől nekünk, nézőknek ez nem kerül semmibe. Elkészítik, aztán ha tetszik nézed, ha nem, keresel mást. 

Mi szól ellene?

Itt már azért jóval könnyebb érveket felsorakoztatni. Kezdjük ott, hogy még készül belőle a második évad (nem a 15.), és máris beszúrnak oda egy remake-et? Egyáltalán minek? Netflixen lesz látható az is, és egy két éves sorozatról beszélünk. Emellett felmerül az is kérdésként, hogy az amerikai kultúrába ez miként illeszthető be, mert egyértelműen távol áll a koreaitól. Fincher érkezése javíthatna valamelyest a helyzeten, mert ő a pszichológiai thrillerekben kiemelkedő, de ez félig-meddig elismerése az ötlethiányak és a lustaságnak. Persze, ez sokkal könnyebb, mint kitalálni valami újat, ami működik is. A rajongók egyébként nem fogadták kitörő örömmel, rengeteg kommentelőben fogalmazódott meg a „Minek?” kérdés, ettől függetlenül én arra számítok, hogy az elején ezt is sokan megfogják nézni kíváncsiságból, aztán a minősége eldönti majd, hogy van-e ennek jövője.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!



Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.