Az EA több, mint 3 milliárd forinttal támogatja a közösséget

Az EA több, mint 3 milliárd forinttal támogatja a közösséget

Az EA komolyan készül a FIFA utáni életre és azt szeretné, hogy az EA Sports FC ne csak egy játék legyen.

Az EA Sports már a FIFA utáni életre készül az új EA Sports FC címmel, és az FC Futures bevezetésével az identitását is erősíti. Az a mostani terve, hogy 10 millió dollárt, vagyis körülbelül 3,4 milliárd forintot fektet be világszerte a helyi futball támogatására és a közösség fejlesztésére.

Mi is az az FC Futures?

Az EA Sports nemrég jelentette be az FC Futures elindítását, egy új globális kezdeményezést, amelynek célja, hogy 10 millió dollárt fektessen be az alulról jövő futballközösségekbe. A terv célja a futball támogatása és fejlesztése közösségi szinten, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy a sportág mindenki számára elérhetőbbé váljon. Ez nagyszerű hír a futballrajongóknak világszerte, különösen azoknak, akik szeretik a játékot helyben játszani. Az EA Sports mindig is jelentős szereplője volt a futball-videójátékok világának. Most azonban az FC Futures-szel az EA Sports teljesen új szintre emelné a labdarúgásban való részvételét.

Az EA Sports szerint az FC Futures program az alulról jövő futballprojektekbe való befektetésre összpontosít majd világszerte. Ez magában foglalja a helyi futballklubok támogatását, a létesítmények fejlesztését és új lehetőségek megteremtését, hogy az emberek bekapcsolódhassanak a sportágba. A végső cél az, hogy segítsenek a labdarúgás fejlődésében, és mindenki számára elérhetőbbé tegyék a labdarúgást, függetlenül a háttértől vagy a lakóhelytől.

„Az EA SPORTS FC a labdarúgás pozitív jövőjének szimbóluma, és ez a jövő arra épül, hogy a fiataloknak hozzáférést és eszközöket biztosítunk ahhoz, hogy követhessék álmaikat" - mondta David Jackson, az EA SPORTS márkamarketingért felelős alelnöke. "Alig várjuk, hogy világszerte labdarúgó szervezetekkel és ikonokkal együttműködve inspirálhassuk a fiatal futballrajongók következő generációját, és növelhessük a játék iránti szeretetüket”.

Április 11-én, kedden bemutatták az elsőt a sok FC Futures által finanszírozott projekt közül, amikor az EA és a Football Foundation jótékonysági szervezet leleplezte az új Rocky és Wrighty Arénát! A dél-londoni Turnham Akadémián található létesítményt maga Ian Wright nyitotta meg, és a pálya további futballlehetőséget biztosít a környékbeli fiatalok számára, és segít inspirálni a játékosok következő generációját. A korábbi angol csatárhoz a Chelsea női csapatának menedzsere, Emma Hayes is csatlakozott, és mindkettőjüket az FC Futures első nagyköveteként jelentették be.

„Nagy örömömre szolgál, hogy az EA Sports FC Futures nagykövete lehetek” – mondta Ian Wright. „Itt kezdődik a futball, itt, a mi közösségeinkben, és a játékba való befektetés döntő lépés a globális futball fejlődéséhez. Ez azzal kezdődik, hogy a gyerekeknek hozzáférést biztosítunk a nagyon szükséges létesítményekhez, hogy minél többet játszhassanak biztonságos, helyi környezetben. Hálás vagyok, hogy a régi iskolám szerepet játszhat a futball jövőjében, és megtisztelő, hogy részt vehetek benne.”

Annak érdekében, hogy minél sikeresebb legyen a projekt, az UEFA-val is partnerséget kötöttek, hogy az UEFA Grassroots Football Coaches kezdeményezéseibe történő befektetéssel tovább támogassa a közösségi szintű labdarúgást. A projektet néhány pontban össze is foglalták:

  • Egy nyilvánosan elérhető, öt nyelven elkészített edzésgyakorlat-könyvtár létrehozása, amely még ebben az évben elérhető lesz a fiatal játékosok és a közösségi edzők számára, hogy online megtekinthessék és felhasználhassák edzésterveikhez.
  • A labdarúgáshoz való közösségi hozzáférés biztosítása a pályák létrehozásának és felújításának támogatásával, amelyet alapítványok, szövetségek és ligák segítenek elő és osztanak szét.
  • Beruházás a grassroots edzéshez szükséges kiegészítőkbe: labdákat, mezeket, bójákat és egyéb felszereléseket biztosítanak.

Az EA tehát komolyan beállt az ügy mögé és szeretne minél több szimpatizáns szerezni magának, miközben támogatja a futball fejlődését. Ez tipikusan egy olyan projekt, amivel mindenki jól jár.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!