hades: „Közel vagyunk ahhoz, hogy betörjünk a tier 1-be!

hades: „Közel vagyunk ahhoz, hogy betörjünk a tier 1-be!"

A friss Major legenda és IEM Rio résztvevő 9INE sztárjátékosával, hadesszal beszélgettünk a brazíliai torna előtt a csapatáról és a sikereik kulcsáról.

A lengyel 9INE története eredetileg még tavaly nyáron indult, de akkor vált igazán érdekessé, amikor a szintén akkortájt az ENCE-ből kitett hades hazatért 2023 elején és csatlakozott hozzájuk. A csapat azóta elképesztő grindolásba kezdett. Az év első hónapjaiban elképesztő mennyiségű hivatalos meccset játszottak, számtalan kisebb-nagyobb online tornán és selejtezőn mászták a ranglétrát, így kijutottak például a BLAST.tv Párizs Major EU RMR-jére, valamint az IEM Rióra is. Mostanra pedig a HLTV ranglistájának 21. helyén a tier 1 mezsgyéjére értek, miután az RMR-ről legendaként jutottak ki a játék utolsó Majorére.

Hades remek játéka az AWP-vel elengedhetetlen volt ezekhez a sikerekhez. Igaz, a riói kalandjuk nem tartott sokáig, de ismét megmutatták, hogy mennyire veszélyesek. A MOUZ kiejtése után a NIP ellen egyetlen körre voltak a győzelemtől és csak egy emberfeletti visszatérés gátolta meg őket a 2:0-s győzelemben.

De amikor az IEM Rio előtt volt lehetőségünk feltenni pár kérdést hadesnak, akkor többet megtudhattunk arról, hogy a korábbi ENCE-es tapasztalata hogyan segített neki a játék különböző területein felemelni a csapattársait és mit is jelent neki a kemény munkájuk gyümölcse. Ennek köszönhetően pedig nem csak az a kérdés vált ismét relevánssá, hogy létezik-e egyáltalán a lengyel CS még, hanem az is, hogy öt év után visszatértek-e a lengyelek a tier 1-be?

IEM Rio KÖZVETÍTÉS

Az IEM Rio 2023 versenyét magyarul, élőben közvetíti az Esport1TV, amelyet szokás szerint a Twitch csatornánkon vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

04.21. - péntek
17:00 - BIG vs Vitality
20:30 - FURIA vs Heroic

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!