Megérkeztek a legendák Párizsba, de mire számíthatnak a kihívóik?

Megérkeztek a legendák Párizsba, de mire számíthatnak a kihívóik?

A meglepetések esélye inkább nő innentől a BLAST.tv Párizs Majorön, mintsem csökken, szóval tartsatok velünk a magyar közvetítésen, hogy ne maradjatok le róla!

A Challengers stage csütörtöki végeztével és a tegnapi pihenő/médianappal a hátunk mögött ma már folytatódik is a CS:GO történetének utolsó Majore! Ismét tizenhat csapat csaphat össze a továbbjutás reményében, de csak a mezőny fele örülhet négy nap múlva este, amikor véget ér a csoportkör és kisorsolják a rájátszás ágrajzát. Az előző szakaszból szerencsére minden topcsapat továbbjutott – a MOUZt leszámítva. Ennek ellenére még senki sem bízhatja el magát, hiszen inkább nő innentől a meglepetések esélye, mintsem csökken. Mutatjuk, miért!

A legends stage csapatai

A Legends stage során az RMR-ek nyolc legjobb csapata is beszáll a mezőnybe, azaz a Heroic, a NAVI, a FURIA, a fnatic, a Bad News Eagles, az Into the Breach, a 9INE és a Vitality. Szó se róla, vannak itt azért izgalmas nevek szép számmal, de a BNE és az ITB pont nem tartoznak közéjük, akármennyire is szeretnék ezt páran elhitetni velünk. Igen, hangosak a rajongóik, de nincsenek sokan. Az RMR-t leszámítva pedig nincsenek igazán eredményeik sem, amik alátámasztanák, hogy itt és most nagy dolgokat kellene várni tőlük. Szóval egyelőre szakmailag sem indokolt túlzásokba esni velük kapcsolatban. Persze cáfoljanak meg és visszatérünk rájuk! A 9INE-t is nagyon szeretik azok, akik, és ők azért már csináltak is pár dolgot az RMR-eken kívül. De ha Pasha nem ült volna tegnap reggel bringára azért, hogy szurkoljon nekik Párizsban, akkor biztosan nem lenne ekkora zsivaj körülöttük.

Már csak azért sem, mert az előző csoportkörből is kijutottak az ezerszer esélyesebb csapatok. Remekül játszott eddig a G2, az ENCE és a FaZe is, akiket mindenki a rájátszásba vár. De említhetnénk még az Apekset is, akik eddig a Major legnagyobb pozitív meglepetései. A Liquid és a NIP viszont erősen kétséges, hogy nagy dolgokra lennének hivatottak ebben a mezőnyben, ahogyan a GamerLegiontől és a Montetól sem várunk sokat. Mint a BNE és az ITB esetében is jeleztük, cáfoljanak meg!

AZ ELSŐ FORDULÓ PÁROSÍTÁSAI

A papírformába azonban keményen belerondíthat majd a sorsolás, mint az lenni szokott a Majorökön. A Heroic a FaZe ellen, a Vitality a G2 ellen fog nyitni, miközben egy fnatic egy NIP-et, egy Liquid egy 9INE-t, egy Apeks meg egy ITB-t kapott. Ez azt jelenti, hogy olyan csapatok, akik akár az egész tornát megnyerhetnék, rögtön hátrányból kezdenek, míg az esélytelenebbek aránytalanul jól járnak.

Ráadásul a második fordulót már ki is kalkulálhatjuk itt, ezért tudhatjuk, hogyha az első körben nyer a NAVI, valamint a FaZe és a G2 közül legalább egy vagy mindkettő, akkor ezek a csapatok fognak egymás ellen játszani. Tehát az első nap végén majdnem minden favoritnak van esélye rá, hogy 1-1-re vagy 0-2-re álljon, míg pár gyengébb csapat már 2-0-ban lesz garantáltan. Ugyanis győzelmek esetén egy fnatic megkaphat magának itt egy ITB-t, a FURIA meg egy Bad News Eagles-t. Ezek és az előző potenciális meccsek teljesen kiegyenlítettek, ja nem. Persze ez még sokban függhet attól, hogy más meccsek hogyan alakulnak, de jó játék végigpróbálni és megnézni a potenciális forgatókönyveket – garantáltan álmatlan éjszakákat fog okozni a legtöbb. Talán azzal feldobhatod még a napod, hogy betervezel egy mozis Major döntő nézést jövőhét vasárnapra a haverokkal.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek következő meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.13. - szombat
11:30 - NAVI vs GamerLegion
13:00 - FURIA vs Monte
14:30 - Heroic vs FaZe
16:00 - Vitality vs G2
18:30-tól késő estig második fordulós Bo1-ek

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!