EA Sports FC: A VOLTA nagyobb teret kaphat, mint eddig bármikor?

EA Sports FC: A VOLTA nagyobb teret kaphat, mint eddig bármikor?

A következő címtől sok újdonságra számíthatunk. A változások egyik nagy nyertese a VOLTA lehet.

Az EA Sports FC egy vadonatúj játék lesz az EA-tól, amely azt ígéri, hogy megváltoztatja a sportjátékok világát. A FIFA-tól elszakadva a saját útjára lép, hogy egy új franchise-t hozzon létre. Azonban a játékmódokat nem forgatja fel teljesen az EA, több ismerős és kedvelt mód visszatér, természetesen az Ultimate Team is, csak kibővítve.

A VOLTA az egyik legkülönlegesebb játékmód, amit valaha láttunk a FIFA-ban, a FIFA Street stílusú mód teljesen más dinamikát kínál, mint az Ultimate Team és a karrier mód. Azonban a lehetőségek még nincsenek különösebben kiaknázva benne, rengeteg rejtett potenciált rejt és tud még hova fejlődni, ennek pedig az EA FC 24-ben semmi sem szabhat határt. A VOLTA-ban az a lényeg, hogy az utcára viszed a képességeidet, és egy Ultimate Team-stílusú csapatot építesz. Volt érdeklődés iránta, amikor először megjelent a FIFA 20-ban, de az emberek szép lassan megunták. Még az is benne volt a pakliban, hogy az EA teljesen kihagyja a következő címből, de a szivárogtatások szerint nincs erről szó, így legalább még egy évig velünk marad. Ha majdnem a törlés sorsára jutott, hogy lehet az egyik legfontosabb mód belőle hirtelen?

A FIFA 23-ban a VOLTA-t a Pro Clubs játékmóddal egybeépítették, hogy a játékosok számára vonzóbbá tegyék. Bár ez bizonyos szempontból működött, a VOLTA-t inkább éreztük egyfajta átjárónak, mint önálló dolognak. Hogy ezt elkerülje a jövőben, az EA-nek arra kellene törekednie, hogy a VOLTA-t valóban kiemelje a többi játék közül, és visszatérjen ahhoz, ami az első alkalommal működött. Potenciálját az is adja, hogy a FIFA Streetet milliók szerették, mert sokkal közelebb érezhettük magunkhoz, mint a csillogó stadionokat. Gondolom sokatok focizott, vagy akár játszik a mai napig az utcán vagy parkokban a barátaival, ami életünk meghatározó élményei közé tartozik. Ha ma is játszható lenne a legújabb generációs konzolokon, biztosan lenne közönsége. Ráadásul több olyan elemet az hozott be, amik nagyon népszerűek, gondolok itt például az elképesztő trükkökre, vagy a legendás, de már visszavonult futballistákra. Természetesen a nosztalgia mindig megszépíti a múltat, de a FIFA Street egy jó koncepció volt, amit követhetne a VOLTA. A mikro-tranzakciókat és a feltűnő új arénákat el kellene felejtenie az EA-nek, bár kérdéses, hogy előbbire hajlandó-e valaha, mert ez közel sem biztos. Pedig, ha kicsit visszatérne az alapokhoz, és olyan élményt hozna létre, amit a többi játékmód nem tudna, az ismét visszaadhatná a népszerűségét.

A VOLTA azért küzd, mert megpróbálja átvenni a FIFA összes többi játékmódjából azokat a darabokat, amelyek működnek, de ennél sokkal többre lenne hivatott, teret adhatna neki a FIFA, hogy kiteljesedhessen. Hiszen ki ne akarna varázslatos trükkökkel felülkerekedni az utcai riválisokon Ronaldinhót irányítva. Az felvázolt játékmód arra is tökéletes lehetne, hogy az általában érkező FIFA-kiégést enyhítse. A tél közepe és április közötti időszakban sokan ráunnak egy kicsit a játékra, miután karriermód már kissé monotonná válik, az Ultimate Team promók olyan kártyákat adnak, amelyek senkit se érdekelnek, ilyenkor előléphetne a VOLTA, mint tökéletes alternatíva, hogy a játékosokat a FIFA előtt tartsa. Míg a Pro Clubs kiegészítők feloldása szórakoztató időtöltés, a VOLTA létezésének messze nem ez a célja, így itt az ideje, hogy az EA visszatérjen a tervezőasztalhoz, és újra feltalálja ezt a módot az EA Sports FC 24 előtt.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!