100 ezer dollárra bírságolták az Astralist HUNDEN miatt

100 ezer dollárra bírságolták az Astralist HUNDEN miatt

Nem csoda, hogy kirakták HUNDENt és Kasper Hvidtet a múlthéten, miután a machinálásaik 100 ezer dollárjába kerültek az Astralisnak.

Az ESL a Louvre-egyezményen keresztül 100 ezer dollárra bírságolta az Astralist a tegnapi nap folyamán, amiért „fenntartottak és nem jelentettek egy érdekütközést”, ezzel megszegve az egyezményben lefektetett partneri szabályozásokat. A független vizsgálat szerint a dánok „2021 áprilisa és júliusa között egy jövendőbeli alkalmazottjuktól szolgáltatásokat kértek és fogadtak el, ami érdekütközéshez vezetett, miután az érintett fél tekintéllyel járó pozíciót töltött be egy konkurens csapatnál”.

A fenti mondatokból és az ESL teljes nyilatkozatából csak egyetlen részlet maradt ki: hogy HUNDENről van szó. HUNDEN-fájlok címen napvilágot látott cikksorozatot még Richard Lewis írta meg márciusban, de mi is feldolgoztuk ezeket az anyagokat. Ezek szerint HUNDEN 2021-ben nem csak a Heroicnak, de az Astralisnak is dolgozott, méghozzá Kasper Hvidt felkérésére, vele együttműködve, titokban.

HUNDEN ebben a kettős szerepben többek között segített Hvidtnek egy új Astralis felálláshoz játékosokat keresni és konkrétan tárgyalt a kiszemeltekkel arról, hogy csatlakozzanak a projekthez. Eközben több szerződés megfordult a levelezésekben – volt, amit alá is írt az edző. Továbbá Hvidt segíteni akart HUNDENnek abban is, hogy a heroicos szerződéséből kibújhasson, hogy hamarabb dolgozhasson nekik teljes kapacitásban. Amikor a Heroic megtudta, hogy mi történik, felfüggesztették HUNDENt, hogy átvilágíthassák. Ő ezen felbuzdulva elkövette a híres stratbook-szivárogtatást. Az org és az edző a mai napig perben állnak egymással a történtek miatt.

Ezeket olvastad már?

HUNDEN 2023 elején csatlakozott az Astralishoz edzőként, miután állítólag az org segítségével sikerült felülbíráltatni az ESIC-banját, amit a stratbook miatt kapott. Ezelőtt pedig egy rövid ideig – szintén titokban – dolgozhatott a csapattal edzőként a nyáron. Hivatalosan ezt úgy kommunikálták, hogy csak tartalomgyártói kapacitásban volt az Astralis csoport egy másik cégénél. HUNDEN és Kasper Hvidt a múlthéten távoztak az Astralistól. A fentiek fényében sosem volt titok, hogy HUNDEN Hvidt embereként kapta ezeket a lehetőségeket, így az sem az, hogy az ő távozásával együtt HUNDENt is menesztette a menedzsment. Viszont ez a bírság csak még több olajat önt a tűzre, hiszen az edző és a sportigazgató távozása mögött valószínűleg az lehet a konkrét indoklás, hogy a botrányok mellett még 100 ezer dollárt is buktak a cégnek.

Borítókép: HLTV/brcho


Kövess Minket!



Gamer szótár